27.3.20

Σενάρια για μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο - Ποιους υπαλλήλους θα αφορά

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση αν η κρίση από τον κορονοϊό κρατήσει χρονικά. Ποιους υπαλλήλους του Δημοσίου θα αφορά.

Σενάρια για μειώσεις μισθών και στον δημόσιο τομέα έχουν αρχίσει να εξυφαίνονται τις τελευταίες ώρες με αφορμή μία τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος ναι μεν είπε ότι για την ώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα, εντούτοις άφησε ανοικτό το θέμα για το μέλλον, εάν η κρίση συνεχιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στο τραπέζι διάφορα σενάρια, μεταξύ αυτών και οι παρεμβάσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ειδικά εκείνων που έχουν πάψει να εργάζονται ή που υποαπασχολούνται και να εφαρμοστεί ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό που ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.

Το θέμα θα τεθεί από τον επόμενο μήνα και εφόσον δεν υπάρξουν ενδείξεις ότι οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό αμβλύνονται.

Επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα επί του παρόντος, εντούτοις δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για το μέλλον. Αρμόδιοι παράγοντες λένε ότι η δέσμευση «δεν υπάρχει θέμα» δεν μπορεί να ισχύει στο διηνεκές και αυτό είναι λογικό. Εάν η κατάσταση συνεχιστεί είναι λογικό να τεθεί ζήτημα.

newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου