28.3.20

Σούπερ μάρκετ: «Μονοδρόμηση» των διαδρόμων εξετάζει η κυβέρνηση

Στα σούπερ μάρκετ εξετάζεται να επιβληθεί «μονοδρόμηση» των διαδρόμων λόγω κορονοϊού, όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Τη «μονοδρόμηση» των διαδρόμων στα σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο πλαίσιο μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το μέτρο της «μονοδρόμησης» στα σούπερ μάρκετ εφαρμόζεται στη Δανία και αυτό «είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός. Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε. Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν».
Αναφερθείς στα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι με βάση τους ελέγχους, υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έλαβε μέτρα, νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα, και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα μέχρι τώρα.
«Τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό», τόνισε.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας «θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου»

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε επίσης ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού θα ισχύσει και μετά τις 6 Απριλίου.
«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», σημείωσε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου