8.3.21

Ιχνηλασιμότητα ελαιόλαδου με χρήση μικροτσίπ στο ελαιόδεντρο

Την ιχνηλασιμότητα του ελαιόλαδου, με τη χρήση μικροτσίπ στο ελαιόδεντρο, φιλοδοξεί να βελτιώσει -σύμφωνα με το Olimerca- ο Ιταλός ελαιοπαραγωγός από την Τοσκάνη Pietro Barachini, προτείνοντας μια νέα επαναστατική μέθοδο Σύμφωνα με το olivenews.gr:
"Το μικροτσίπ θα εισάγεται στο ριζικό σύστημα του ελαιόδεντρου, δημιουργώντας μία ψηφιακή ταυτότητα, η οποία τελικά θα εξασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Όπως υποστηρίζει ο Ιταλός παραγωγός, με τη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας, το ελαιόλαδο δεν θα μπορεί να παραποιηθεί ή αλλοιωθεί με κανέναν τρόπο, γεγονός που θα απλουστεύσει σημαντικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ελέγχου.
Οι καταναλωτές θα μπορούν μέσω εφαρμογής να δουν όλα τα στάδια της επεξεργασίας του ελαιόλαδου μέχρι να φτάσει στα χέρια τους, ενώ θα μπορούν επίσης, γνωρίζοντας την προέλευση του προϊόντος, να επικοινωνούν με τον εκάστοτε παραγωγό και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την περιοχή παραγωγής”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου