ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

LIVE NEWS

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου είναι από τη Βενεζουέλα! Video

Μία απόφοιτος Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού από τη Βενεζουέλα, της οποίας φιλοδοξία είναι να εργαστεί με παιδιά, στέφθηκε χθες στο Λονδίνο «Μις Κόσμος 2011».
Η 21χρονη Ivian Lunasol Sarcos Colmenares εξελέγη Μις Κόσμος, στη διάρκεια τελετής στο Earl’s Court του Λονδίνου, στην πόλη όπου διοργανώθηκε για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος διαγωνισμός το 1951.
Η Μις Βενεζουέλα έμεινε ορφανή σε μικρή ηλικία και φοίτησε στις καλόγριες για πέντε χρόνια. Μεγαλώνοντας ήθελε και αυτή να γίνει καλόγρια!Τα παιχνίδια της μοίρας όμως την οδήγησαν στο μόντελινγκ και σε αυτήν την διεθνή διάκριση.
Ο διαγωνισμός ομορφιάς μεταδόθηκε απευθείας σε περισσότερες από 150 χώρες και τον παρακολούθησαν δισεκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Από τις 122 διαγωνιζόμενες το ένα τέταρτο είναι απόφοιτες πανεπιστημιακών σχολών και περισσότερες από τις μισές μιλούν τρεις ή και περισσότερες ξένες γλώσσες.
Η Σάρκος, η οποία έχει 12 αδέλφια και εργάζεται σε τηλεοπτική εταιρία, δήλωσε ότι όνειρό της είναι να εργαστεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με παιδιά.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ- 53.000 αιτήσεις για εργασία στις ΗΠΑ !!

Ξεσκονίζουν τα διαβατήρια χιλιάδες Έλληνες που ψάχνουν διέξοδο από την ανεργία που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών θα φτάσει το 17%. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, 5.000 περισσότεροι Έλληνες έκαναν αίτηση για πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ενώ στην Ελλάδα ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο της ακόμη μεγαλύτερης λιτότητας, 53.000 συμπατριώτες μας έψαχναν στην αλληλογραφία τους για το πολυπόθητο γράμμα από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, για να κυνηγήσουν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο.
Η λίστα του αμερικανικού μεταναστευτικού προγράμματος αναρτάται ως τις 15 Ιουλίου το αργότερο, με τη συμμετοχή από την Ελλάδα να έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ...
Πρόκειται για το θεσμοθετημένο από το Κονγκρέσο μέτρο της αμερικανικής κυβέρνησης, με το οποίο κάθε χρόνο δίνονται ύστερα από κλήρωση 50.000 άδειες μόνιμης διαμονής, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
Το πρόγραμμα "Ποικιλία" τρέχει μέσω Διαδικτύου και οι αιτήσεις άρχισαν να υποβάλλονται από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα πράγματα ήταν λιγότερο σκούρα. Με το δεδομένο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας για μετανάστευση στις ΗΠΑ θα αυξηθεί.
Η πληθώρα της ζήτησης ωστόσο είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσφοράς. Ενδεικτικά στο πρόγραμμα του 2011, κληρώθηκαν από το προξενικό κέντρο του Κεντάκι 62 Έλληνες, ενώ ο τυχερός αριθμός των ελληνικών πράσινων καρτών έναν χρόνο νωρίτερα ανήλθε στις 48.
Η πιθανότητα να επιλεχθεί κάποιος για την ακρίβεια, είναι μία στις 1.000.
Πάντως, οι γείτονές μας αποδείχθηκαν πιο τυχεροί πέρυσι. Η κλήρωση έβγαλε 2.226 πράσινες κάρτες για Τούρκους ενδιαφερόμενους, 1.469 για Αλβανούς και 263 για Σκοπιανούς, σύμφωνα με το 'Πρώτο Θέμα'.
Το κίνημα 'όπου φύγει φύγει' δεν στρέφεται μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 'ευρωπαϊκό βιογραφικό' έχουν συπληρώσει μέχρι στιγμής 35.349 Έλληνες.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Χημικοί αεροψεκασμοί χθές και στην Αθήνα ! Video

Η χθεσινή ημέρα τελικά ήταν η ημέρα των … CHEMTRAILS .
Αναγνώστες του Newsmessinia μετά το δημοσίευμα μας … CHEMTRAILS - Βομβάρδισαν τον Ουρανό της Μεσσηνίας ! Μας πληροφόρησαν ότι το ιδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε χθές στην Λαμία στην Λάρισα στα Γιάννενα στην Πάτρα και σε πολλές ακόμα περιοχές και πόλεις της χώρα μας …
Δείτε τον αεροψεκασμό της Αθήνας

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Πρωθυπουργός ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης....

Παίρνει το αεροπλάνο και έρχεται στην Αθήνα...
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ φαίνεται πως είναι ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης.
Παπανδρέου - Σαμαράς δεν ανακοινώνουν απόψε το όνομα περιμένοντας τον αύριο να έρθει στην Αθήνα.
Ο Ιγνατίου πριν από λίγο μας είπε τη πληροφορία - που δένει με τις δικές μας - ότι παίρνει το αεροπλάνο και έρχεται στην Αθήνα.
Όταν ... τον ρώτησαν αν θα είναι ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης απέφυγε να απαντήσει.
"Παω στην Αθήνα για να ενημερώσω το κύριο Παπανδρέου και το κύριο Σαμαρά για τα θέματα του Ταμείου". Καταλάβαμε ...nonews-news.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ - Γιατρός αυτοκτόνησε στον περίβολο του νοσοκομείου !!

Συγκλονίζει ο θάνατος ενός 28χρονου γιατρού στην Λάρισα ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον περίβολο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και εργαζόταν.
Το άψυχο σώμα του άτυχου 28χρονου βρέθηκε στις 7 το πρωί σε ένα παγκάκι κοντά στο εκκλησάκι του Νοσοκομείου, ενώ κοντά του υπήρχε σύριγγα η οποία περιείχε άγνωστης προέλευσης υγρό.
Επάνω του λέγεται ότι είχε σημείωμα στο οποίο περιέγραφε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην πράξη της αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο 28χρονος είχε κάποια ερωτική απογοήτευση την οποία δεν κατάφερε να αντέξει.star.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΚ-Αστεγος ξεψύχησε έξω από προαύλιο εκκλησίας !!

ΕΛΛΑΔΑ 2011 !!!
Ο μεσήλικας άφησε την τελευταία του πνοή, έξω από το Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.
Ο άστεγος μάλλον προδώθηκε από την καρδιά του που δεν άντεξε τις στερήσεις και τις νυχτερινές χαμηλές θερμοκρασίες...
Το άψυχο σώμα του βρήκαν το πρωί οι γείτονες έξω από την εκκλησία, όπου φαίνεται πως πήγε να βρει καταφύγιο για να περάσει τη νύχτα.
Ένα ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Αιγίου. Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, τον έβλεπαν συχνά να τριγυρίζει στους δρόμους, κρατώντας μια τσάνα με τα λιγοστά υπάρχοντά του..
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

"Νεκροί" έπαιρναν συντάξεις του ΙΚΑ μέχρι και για 3 χρόνια!

Οι συνταξιούχοι πέθαιναν αλλά το ΙΚΑ συνέχιζε να παίρνει την σύνταξή τους σε παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις.
Με την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων, η διοίκηση του ΙΚΑ θα έχει στα χέρια της ατράνταχτα στοιχεία για την παράνομη είσπραξη των συντάξεων. "Κανείς δεν θα πάρει σύνταξη αν δεν έχει απογραφεί" ξεκαθαρίζει η διοίκηση του ΙΚΑ συνεχίζοντας την διασταύρωση των στοιχείων για τους συνταξιούχους φαντάσματα.
Από τότε που άρχισε η καταγραφή των συνταξιούχων δεκάδες έσπευσαν στα γραφεία του ΙΚΑ της περιοχής τους για να για να κάνουν διαγραφή του δικαιώματος είσπραξής της. Από όσους προχώρησαν σε εθελούσια διακοπή σύνταξης μέσα στο 2011, πολλοί ήταν αυτοί που το έκαναν πολύ καιρό μετά από τον θάνατο του δικαιούχου.
Ειδικότερα:
2.500 επί 2 μήνες έως 1 χρόνο
250 επί 1 έως 2 χρόνια
80 επί 2 έως 3 χρόνια
“Αν υπολογίσουμε ένα ετήσιο κόστος συντάξεων, με μέσο όρο 20.000 στον κάθε δικαιούχο και πολλαπλασιάσουμε κι αυτούς που παίρνανε σύνταξη χωρίς να το δικαιούνται προκύπτει ένα σημαντικό κόστος για το ΙΚΑ το οποίο θα μπορούσε να διοχετευτεί στους πραγματικούς συνταξιούχους”, υποστηρίζει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Κωνσταντίνος Νικολής.
Οι έρευνες και η διασταύρωση των στοιχείων από τη διοίκησης συνεχίζονται καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι συνταξιούχοι φαντάσματα είναι πολύ περισσότεροι. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν απογραφεί τουλάχιστον 28.000 συνταξιούχοι.
"Στο τέλος του μήνα θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα μεταξύ αυτών που έχουν ξεχαστεί και δεν έχουν πάει να πάρουν την σύνταξή τους και μεταξύ αυτών που δεν υπάρχουν για να πάρουν την σύνταξη", διευκρινίζει ο κ.Νικολής.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

«Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη… για να διασωθεί»

Απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, το ενδεχόμενο ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης προς την Ιταλία, λέγοντας ότι το αίτημα της χώρας για επίβλεψη από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και το ΔΝΤ θα την βοηθήσει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για να σωθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα χρειαστεί τέτοιου είδους βοήθεια.
«Αν η Ιταλία παρουσιάσει αποτελέσματα και μειώσει το χρέος της, δεν θα υπάρχει πρόβλημα», εκτίμησε ο κ Σόιμπλε.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Spiegel: Οι Έλληνες πρέπει να ματώσουν !!

ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ....ΓΟΛΓΟΘΑΣ !!
Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον δραματική και οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν τα αμέτρητα λάθη του παρελθόντος. Στον παρελθόν όμως δεν ήθελαν οι πολιτικοί να ασχοληθούν με τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα.
Σήμερα επικρατεί στην Ελλάδα αναποφασιστικότητα και κανένας πολιτικός φορέας δεν εγγυάται διέξοδο από την οικονομική κρίση που ταλανίζει τους πολίτες
Από τα οικονομικά προβλήματα δεν εξαιρείται κανείς, καθώς κάθε κοινωνική τάξη στην Ελλάδα «μαχαιρώνεται» το ίδιο. Και το χειρότερο για τους Έλληνες πολίτες αποτελεί το γεγονός πως η κρίση τους βρήκε απροετοίμαστους. Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα οι πολιτικοί που κυβερνούν δεν κινδυνολογούν και «χαϊδεύουν τα αυτιά» των ψηφοφόρων τους. Κανείς δεν φανταζόταν στην Ελλάδα το «Γολγοθά» που τους περίμενε.
Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά πως θα ματώσουν στο μέλλον, αφού δεν διαφαίνεται καμιά ένδειξη ελπίδας στα πρόσωπα των πολιτικών τους. Η ανεργία έχει φτάσει πλέον στο ένα εκατομμύριο των πολιτών και οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να εξεγείρονται και να διαμαρτύρονται στους δρόμους.
Οικονομικά έχει τελειώσει η Ελλάδα στα μάτια των πολιτών της και πολιτικά επικρατεί πλήρες αδιέξοδο. Οι Παπανδρέου και Σαμαράς δεν προσφέρουν πλέον καμία ελπίδα, παρομοίως και οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Που να απευθυνθούν πλέον οι Έλληνες πολίτες;
Σύμφωνα με έρευνες, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση των ψυχολόγων, καθώς έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των πολιτών με ψυχολογικά προβλήματα. Οι ασθενείς όμως δεν είναι σε θέση να πληρώσουν την αμοιβή της επίσκεψης. Υπόσχονται λοιπόν στους ψυχολόγους ότι θα τους πληρώσουν στο μέλλον.
Εκτός, όμως από τα ψυχολογικά προβλήματα των πολιτών έχουν αυξηθεί και τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, και συγκεκριμένα οι ληστείες. Όποιος Έλληνας έχει ακόμα ακίνητη περιουσία οφείλει να την προστατεύει.
Ευτυχώς που στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ο ήλιος και η ζέστη που αφήνουν έστω ένα προσωρινό χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ - Ο Τάσος Δούσης στο Costa Navarino !!

Φυσικά όταν ακούτε Costa Navarino στο μυαλό σας κατευθείαν έρχεται η σκέψη Πύλος, γαλαζοπράσινα νερά, Μεσσηνία!
 Λοιπόν, όταν θα έρθετε εδώ θα πείτε απλά «τι έφτιαξε ο άνθρωπος»! Ό,ποια περιγραφή κι αν σας κάνω, είναι λίγη μπροστά σε αυτό που βλέπουν τα μάτια μου. Δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
Πάμε να τα πάρουμε ένα - ένα. Πρώτα απ' όλα γιατί βρίσκομαι εδώ; Για τις ανάγκες του Special Edition που φέτος θα έχει ως κύριο θέμα και μεγάλο ρεπορτάζ τη Μεσσηνία. Στο Costa Navarino, λοιπόν, και συγκεκριμένα στο Romanos θα περάσω τρεις - πιστεύω - φανταστικές ημέρες! Το Costa Navarino, έτσι όπως το βλέπω, χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το Westin, που είναι για οικογένειες, και το Romanos, που είναι πιο prive, πιο ακριβό και κυρίως για ζευγάρια.
Πρώτες εντυπώσεις... Γνωριμία με το Romanos
Με το που περνάω στην είσοδο, όπου σε περιμένει ένας ευγενέστατος σεκιουριτάς, είναι σαν να αλλάζεις χώρα. Όλα είναι τόσο τακτοποιημένα και τόσο στη σειρά, οι άνθρωποι είναι τόσο υπομονετικοί και τόσο ευγενικοί που φτάνεις μέχρι και να τους παρεξηγήσεις. Λες «Ρε παιδί μου, δεν είναι δυνατόν, με δουλεύουν». Ό,τι μαλακία και να τους πεις σε αντιμετωπίζουν με χαμόγελο. Στη reception άψογοι. Μια βλακεία έγινε και περπάτησα από το parking μέχρι το lobby με τα πόδια και μου ζητήσατε 50 συγγνώμες και μου έδωσαν 120 εξηγήσεις. «Εντάξει ρε παιδιά», τους είπα, «για όνομα του θεού. Δεν τρέχει τίποτα. Συμβαίνουν αυτά». «Όχι», να σου απαντάνε, «γιατί να συμβεί;».
Ξέρετε, εγώ κι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες που έχουμε συνηθίσει να μας αντιμετωπίζουν κάποιοι επαγγελματίες στη χώρα μας σαν να είμαστε θύματα ή σα να μας κάνουν χάρη που τους δίνουμε τα λεφτά μας στο Costa Navarino νιώθεις λίγο ψιλο-μ... Εδώ ρε παιδί μου με την πρώτη εντύπωση λες ότι ό,τι και να τους δώσεις, όσο και να κοστίζει αυτό που πληρώνεις τουλάχιστον το σέβονται και το τιμούν (Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι τα δωμάτια πρέπει να κοστίζουν τρελά λεφτά. Θα πρέπει να δούμε το value for money σε όλα του τα επίπεδα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Oδοιπορικό στα κάστρα και τις ομορφιές της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας !

Εκτός από τα κάστρα της Πύλου, της Μεθώνης και της Κορώνης, εκτός από τις ωραιότερες, ίσως, παραλίες της Ελλάδας, αυτός ο ευλογημένος τόπος προσφέρει στον ταξιδιώτη και την αδάμαστη απλότητά του
Αξίζει να δείτε...
...το ανάκτορο του Νέστορα στην Πύλο. Χρονολογικά τοποθετείται γύρω στα 1300 και 1200 π.Χ. και καταστράφηκε με την κάθοδο των Δωριέων (1100 π.Χ.) Το κεντρικό κτίριο (50 x 32 μ.) περιλαμβάνει το μέγαρο του βασιλιά και το μέγαρο της βασίλισσας καθώς και βοηθητικούς χώρους, τάφους και βωμούς.
...τη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έξω από την Πύλο που αποτελεί το νοτιότερο υγρότοπο διεθνούς σημασίας των Βαλκανίων. Το φθινόπωρο, τα μεταναστεύοντα πουλιά προς τις υποσαχάριες αφρικανικές χώρες βρίσκουν εδώ τον τελευταίο ευρωπαϊκό υγρότοπο πριν από τη μεγάλη τους πτήση πάνω από τη Μεσόγειο και την έρημο, ένα ταξίδι 3.000 χλμ. Κατά την ανοιξιάτικη μετανάστευση γίνεται ακριβώς το αντίθετο. 254 είδη πουλιών έχουν καταμετρηθεί στον υγρότοπο τα τελευταία 3 χρόνια από τα οποία τα 79 έχουν αναγνωρισθεί ως απειλούμενα στην Ευρώπη ενώ 4 από αυτά απειλούνται παγκοσμίως. Σαν τόπος διαχείμασης, η λιμνοθάλασσα είναι εξαιρετικά σημαντική για σπάνια είδη όπως ο Αργυροτσικνιάς, ο Λευκοτσικνιάς και ο Ψαραετός. Γύρω από την λιμνοθάλασσα ζει και ο αφρικανικός χαμαιλέοντας, είναι δε το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη που συναντάται αυτό το είδος.
...την Βοϊδοκοιλιά. Η πιο γνωστή παραλία της Μεσσηνίας, ακριβώς στο πίσω μέρος της Γιάλοβας. Αποτελείται από έναν σχεδόν ολοστρόγγυλο κόλπο από ψιλή αμμουδιά με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Ο χώρος θεωρείται αρχαιολογικός, οπότε ο «νεοελληνικός πολιτισμός» δεν έχει καταφέρει να αλλοιώσει το μέρος.
...τις Κατακόμβες του Αγίου Ονούφριου, 2 χλμ. βόρεια της Μεθώνης, λαξευμένες μέσα στο βράχο.
...την Σαπιέντζα. Αν πάρετε το καϊκάκι για να πάτε στο νησάκι της Σαπιέντζας αξίζει να δείτε το κουμαρόδασος, ηλικίας 10.000(!) ετών με κουμαριές που φτάνουν τα 10 μέτρα!
Τέλος, επισκεφθείτε τον Φάρο της Σαπιέντζας που χτίστηκε από την Βασίλισσα Βικτωρία της Αγγλίας (όχι με τα χεράκια της, φυσικά).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες είναι οι συνέπειες της απιστίας στον γάμο;

Η απιστία στις σταθερές σχέσεις δεν είναι σπάνια – περίπου 25% των ανθρώπων αναφέρουν ότι έχουν απιστήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
Οι εξωσυζυγικές σχέσεις αποτελούν ισχυρότατο πλήγμα για έναν γάμο, προκαλώντας μεγάλο εύρος δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως οργή, απώλεια εμπιστοσύνης, χαμηλή αυτοεκτίμηση (Charny, 1995) και κατάθλιψη (Cano, 2000).
Η απιστία δεν πλήττει μόνο τη σχέση του ζευγαριού, αλλά και τις σχέσεις με τα παιδιά τους, την ευρύτερη οικογένεια και τους φίλους. Η απιστία αποτελεί ισχυρό προβλεπτικό παράγοντα των διαζυγίων, αλλά το αν θα οδηγήσει σε χωρισμό εξαρτάται κυρίως από το αν θα τερματιστεί ή όχι η εξωσυζυγική σχέση.
Πώς μπορεί να γίνει η επούλωση των τραυμάτων της απιστίας;
Επειδή η διαχείριση της απιστίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, πολλοί αναζητούν ψυχοθεραπευτική βοήθεια.
Μία ποιοτική μελέτη (Bird, 2007) κατέγραψε τα στάδια της διαδικασίας επούλωσης των τραυμάτων της απιστίας, σύμφωνα με τις απόψεις ζευγαριών που έκαναν ψυχοθεραπεία γι’ αυτόν τον σκοπό. Τα στάδια ήταν τα εξής:
1. Επίγνωση των συναισθημάτων – το ζευγάρι έμαθε να εντοπίζει με σαφήνεια τα συναισθήματά του, πράγμα δύσκολο λόγω του ότι ήταν πολλά και ανάμεικτα.
2. Εκφραση των συναισθημάτων – τα ζευγάρια έμαθαν ωφέλιμους τρόπους να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.
3. Κατανόηση του άλλου – έμαθε ο καθένας να κατανοεί τον/τη σύντροφό του σαν να βλέπει μέσα από τα μάτια του άλλου.
4. Πιο ήπια συναισθήματα – τα ζευγάρια ανέφεραν ότι με ειδικές ασκήσεις, αλλά και με τη βοήθεια του χρόνου, τα συναισθήματά τους έγιναν πιο ήπια.
5. Μείωση των κατηγοριών – σταδιακά πέρασαν σε ένα στάδιο κατά το οποίο, αντί να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, επικέντρωναν στην προσωπική ευθύνη του καθενός για τη σχέση.
6. Επανάκτηση της εμπιστοσύνης – τα ζευγάρια βοηθήθηκαν να βρουν τρόπους αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.
7. Συγχώρεση!
Healthier World

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΡΟΤΕΣ …Τέλος το δεν παράγω και τα παίρνω !!

Ανατροπές στις αγροτικές επιδοτήσεις !!
Μαχαίρι στις αγροτικές ενισχύσεις φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) από το 2013. Ωφελημένοι θα είναι οι ενεργοί παραγωγοί, όσοι δηλαδή παράγουν προϊόντα με ζήτηση στις αγορές και παράλληλα προστατεύουν και το περιβάλλον, ενώ καταργείται το μοντέλο «εισπράττω ένα ποσό, είτε παράγω, είτε όχι» που καθιερώθηκε την τελευταία δεκαετία, μοιράζοντας χρήματα σε αγρότες που ουδέποτε καλλιέργησαν τα χωράφια τους.
Το επικρατέστερο να υιοθετηθεί το προσεχές καλοκαίρι από τα τρία σενάρια της Κομισιόν σπάζει τις επιχορηγήσεις σε τέσσερα σκέλη, θέτοντας πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για τη χορήγησή τους: Ενα μίνιμουμ ποσό ανά στρέμμα που θα παίρνουν όλοι όσοι έχουν εκμεταλλεύσεις, είτε παράγουν, είτε όχι, ένα ποσό για όσους παράγουν προϊόντα που προσφέρουν στο περιβάλλον, ένα άλλο για όσους δραστηριοποιούνται σε ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές, και ένα τέταρτο θα συνδέεται με τα στρέμματα της παραγωγής ή τον αριθμό των ζώων. Για να εισπράξει και τα τέσσερα σκέλη της ενίσχυσης, ο παραγωγός θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενδεχόμενο εξαιρετικά δύσκολο. Επομένως, θεωρείται βέβαιο ότι αρκετοί από τους 720.000 σήμερα δικαιούχους θα λαμβάνουν λιγότερα από τα σημερινά χρήματα.
Οι κερδισμένοι των αλλαγών
Με μια πρώτη ανάγνωση, κερδισμένοι των αλλαγών θα είναι οι ανταγωνιστικοί αγρότες, όσοι παράγουν προϊόν με ζήτηση στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα αρκετοί από τους 400.000 σήμερα παραγωγούς ελαιολάδου, εφόσον σέβονται το περιβάλλον. Κερδισμένοι θα είναι επίσης οι νέοι αγρότες, που είτε δεν καλλιεργούσαν κατά την περίοδο αναφοράς 2000-2002, είτε εισήλθαν εκ των υστέρων στο επάγγελμα, όπως πολλοί παραγωγοί κηπευτικών που δεν ήταν τότε ανάμεσα στις επιδοτούμενες καλλιέργειες. Το ίδιο ισχύει για τους βιοκαλλιεργητές (κρασί, ελαιόλαδο), αφού η νέα ΚΑΠ δίνει έμφαση σε προϊόντα που παράγονται με περιορισμένη χρήση λιπασμάτων και για αρκετούς έλληνες αιγοπροβατοτρόφους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Το μεγάλο ερωτηματικό της νέας ΚΑΠ είναι ο προϋπολογισμός της. Αρκετές χώρες της Βόρειας Ευρώπης τάσσονται υπέρ των περικοπών των ενισχύσεων σε γεωργία και κτηνοτροφία. Αυτό σημαίνει λιγότερα χρήματα για περισσότερες χώρες, δεδομένου ότι αναμένεται διεύρυνση της Ε.Ε. με τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων. Ειδικά για την Ελλάδα είναι πολύ πιθανό ο προϋπολογισμός μετά το 2013 να είναι μικρότερος από τα σημερινά 3 δισ. ευρώ. Κι αυτό διότι ο μέσος όρος της ενίσχυσης που εισπράττει η χώρα μας είναι από τους υψηλότερους ανάμεσα στους 27 της Ε.Ε, χάρη στις παχυλές επιδοτήσεις της τριετίας 2000-2002 σε βασικά προϊόντα (λάδι, βαμβάκι, καπνά). Αν λοιπόν επικρατήσει η λογική να μην υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις ενισχύσεις των χωρών-μελών, τότε πολύ πιθανόν θα μειωθεί το ύψος και των ελληνικών. 'Τα Νέα'.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

FIMOTRO ….ΠΡΟΣ... ΑΜΠΛΑΟΥΜΠΛΕΣ ΤΗΣ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ !!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FIMOTRO
Σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο "γάιδαρος πετάει" περνάνε αμάσητα τα non paper της Νέας Δημοκρατίας. Σε εμάς που δεν είμαστε κομματικά στελέχη δεν περνάνε με τίποτα. Για να μαθαίνετε λοιπόν κύριοι εκεί στην... Συγγρού έχουμε και λέμε :
1. Ο Παπανδρέου ήθελε και δεν αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
2. Εάν δεν ήθελε να παραιτηθεί θα πήγαινε σε πρόωρες εκλογές και ας τις έχανε πανηγυρικά.
3. Είχε αποφασίσει να βγει από το κάδρο της κριτικής και της κυβερνητικής φθοράς.
4. Θέλει να βάλει στο κάδρο της φθοράς τον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.
5. Θα είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
6. Δεν θα φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θα κρατήσει με νύχια και δόντια το κόμμα.
7. Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία ελπίζει ότι θα παίξει και πάλι πολιτικό ρόλο.
8. Που να τα ξέρετε όλα αυτά εκεί στην Συγγρού. Eσείς ετοιμάζατε υπουργικά κοστούμια, που εξαιτίας σας θα τα ξαναβάλατε στη ντουλάπα!
Fimotro

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Οι δύο κύριοι θα εξακολουθήσουν να χορηγούν θαλασσοδάνεια στους νταβατζήδες των ΜΜΕ που τους στηρίζουν;

kourdistoportocali.com
Αναρωτιέμαι αν οι κύριοι Προβόπουλος-Παπαδήμος θα εξακολουθήσουν να δίνουν θαλασσοδάνεια στους νταβατζήδες των ΜΜΕ.
Και εννοώ τους μεγαλονταβατζήδες των ΜΜΕ με τα φαληρισμένα μαγαζάκια.
Κι αν οι δύο κύριοι αποφασίσουν να συνεχίσουν-παρεούλα με κάποιους ανυπόληπτους τραπεζίτες-να χορηγούν τα σκανδαλώδη θαλασσοδάνεια σε ξιπασμένα ΜΜΕ, τους καλούμε να μας πουν ποιος θα πληρώσει τον βαρκάρη.
Για την ώρα εκείνοι που δεν κρύβουν τη χαρά τους για τον νέο πρωθυπουργό είναι οι Μπόμπολας, Ψυχάρης, Αλαφούζος.
Οι γνήσιοι εκφραστές της κοινής γνώμης...
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Πώς.. πετάει η τιμή της Μελιτζάνας στα carrefour υπό την "προστασία" της Γ.Γ. Καταναλωτή!

adena-gr.blogspot.com
Η έγγραφη καταγγελία μας προς την Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή είχε τίτλο .
Με 40% κλέψιμο από το ράφι μέχρι το ταμείο, μας εξαπάτησε το Καρφούρ! και στοιχειοθετούσε και περιέγραφε την εξαπάτηση του Carrefour, που ενώ στο ράφι (για την ακρίβεια στη συσκευασία) η τιμή της μελιτζάνας ήταν 1.15 το κιλό, στο ταμείο χρεωθήκαμε 1,70 (δηλαδή κάπου 40%) πάνω. Την επόμενη μέρα, σαν κάποιος να "σφύριξε" στο κατάστημα ότι έχει γίνει καταγγελία, και πρωί πρωί εξαφάνισαν όλες τις απούλητες συσκευασίες, κι άφησαν μόνο τις χύμα μελιτζάνες Κρήτης με τιμή 1,41 το κιλό.
Σύνηθες φυσικό κι αναμενόμενο ήταν να μην δούμε καμιά απάντηση η αντίδραση από την Γραμματεία του Καταναλωτή. Ακόμα κι αν...
κάποτε στείλουν κάποιο ελεγκτή, αυτό θα συμβεί μετά από πολυυυύ καιρό, όταν δεν θα υπάρχουν ούτε σπόροι μελιτζάνας στα ράφια, οπότε η αναφορά θα λέει ότι "δεν εντοπίσθηκε καμία παρανομία".
Έχουμε πάψει να ελπίζει ότι κάποτε αυτή η Διεύθυνση υπό το κ.Σπυράκο θα προσφέρει το παραμικρό στους καταναλωτές.
Σήμερα, που ξαναεπισκεφθήκαμε το κατάστημα (χάρις στα κουπόνια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ) παρατηρήσαμε ότι οι οι ίδιες χύμα Μελιτζάνες Κρήτης από τα 1,41 πέταξαν στα 1,68 το κιλό.
Ίσως πλάκωσε βαρυχειμωνιά στην Κρήτη και δεν ακούσαμε τίποτα στις ειδήσεις.
Ίσως όμως το κουπόνι της εφημερίδας είναι το δόλωμα.
Οι καταναλωτές-αναγνώστες θα κρίνουν , και θα το δούμε στη κυκλοφορίας της εφημερίδας την επόμενη βδομάδα...
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Τίθεται σε ισχύ το πρόγραμμα εξυγίανσης υπερχρεωμένων δήμων !

Σε ισχύ τίθεται άμεσα το ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων, για την περίοδο 2012-2014, με κύρια χαρακτηριστικά τις μετακινήσεις προσωπικού σε φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ, καθώς και την απαγόρευση προσλήψεων ή και συμβάσεων εργασίας, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.
Το ειδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους κανόνες της πιστοληπτικής πολιτικής, τα μέτρα ελέγχου εσόδων, δαπανών και παρέχει το πλαίσιο για την ορθολογική διαχείριση των ΟΤΑ, για την εξάλειψη του προβλήματος της υπερχρέωσής τους, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία δημοτική περίοδο.
Η εφαρμογή του ειδικού προγράμματος περιλαμβάνει:
- Ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεών τους από χορηγηθέντα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου και αντίστοιχες ρυθμίσεις άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
- Διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς ιδιώτες,
- Πρόσβαση των ενταγμένων στο πρόγραμμα δήμων στον Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης του άρθρου 263 του Ν. 3852/2010, μετά από απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος, προς κάλυψη του κόστους επιτοκίου των δανείων τους και των χρεολυσίων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

- Ισοσκέλιση του προϋπολογισμού τους, οικονομικού έτους 2012, με την εγγραφή σ΄ αυτόν του ποσού που αντιστοιχεί στο ύψος της διαφοράς εσόδων και δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών τους.
- Μείωση του μισθολογικού τους κόστους, με μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ.
- Παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη της εξέλιξης του δημοτικού ή περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης από την Ελεγκτική Επιτροπή.
- Περιορισμό των προσλήψεων κάθε μορφής συμβάσεων. Ο ακριβής αριθμός και το ποσοστό περιορισμού των προγραμματισμένων προσλήψεων θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο πρόγραμμα εξυγίανσης και θα συναρτάται με την οικονομική κατάσταση του δήμου και την επάρκεια του υπάρχοντος προσωπικού.
- Διάθεση μέρους ή του συνόλου των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από ΣΑΤΑ, εκτός εκείνων που προορίζονται για έργα και εργασίες συντήρησης και επισκευής υποδομών του δήμου, προς επίτευξη των στόχων του επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης.
- Διαβίβαση ετήσιων αναφορών προόδου του δήμου στην Ελεγκτική Επιτροπή.
Τέλος, στο ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης μπορούν να ενταχθούν δήμοι μετά από αίτησή τους, εφόσον οι ετήσιες υποχρεώσεις τους σε τοκοχρεολύσια, υπερβαίνουν το 20% των τακτικών εσόδων τους ή το συνολικό τους χρέος υπερβαίνει το σύνολο των τακτικών του εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της ΣΑΤΑ, υπάρχει αδυναμία κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Πεσόντες Αεροπόροι ,εκδήλωση στο Μνημείο τους !

Εκδήλωση στο Μνημείο των Πεσόντων Αεροπόρων στη Φραγκόλιμνα Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, κλπ.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Διαφημιστικές πινακίδες τοποθετεί ο δήμος Καλαμάτας

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της Καλαμάτας, προσδιορίστηκαν οι χώροι στην πόλη, για την τοποθέτηση 20 περίπου πινακίδων τύπου «ρακέτας».
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα. Επίσης ρυθμίστηκαν ζητήματα, σχετικά με τις στάσεις για τα αστικά και τα υπεραστικά λεωφορεία.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Aσφαλτοστρώσεις στην Παραλία της Καλαμάτας

Ολοκληρώνονται οι ασφαλτοστρώσεις στην οδό Ψαρών και στο Δυτικό Λιμάνι της Καλαμάτας, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και τον δήμο.
Επίσης, τοποθετήθηκε και η σιδηροδρομική γραμμή, η οποία θα προστατευθεί από κώνους, ώστε να μη σταθμεύουν οχήματα και στο μέσον της θα τοποθετηθεί χρωματιστό τσιμέντο για αισθητικούς λόγους.
Δικαίωση του Δήμου
Στο μεταξύ, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την προσφυγή του Δήμου Καλαμάτας και ενέκρινε τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης για τη μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων με την Εταιρεία Antipollution. Είναι ελεύθερος ο δρόμος πλέον, για την υπογραφή της σύμβασης με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Αποζημιώσεις πλημμυροπαθών
Την προσεχή Τετάρτη εξάλλου, στη Διεύθυνση Οικονομικού του δήμου, θα δοθούν οι επιταγές αποζημίωσης πλημμυροπαθών της Καλαμάτας.



Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ο Δήμος προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα !

Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα, στον δήμο Καλαμάτας η οποία κατέληξε στα εξής:
1. Στις 15/11 αρχίζει ο στολισμός της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού.
2. Στο διάστημα 5-10 Δεκεμβρίου θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο σε επίσημη εκδήλωση.
3. Με το άναμμα του Δένδρου θα αρχίσουν να λειτουργούν και τα έξι ζαχαρώσπιτα από φορείς.
4. Στο χώρο της Πλατείας θα λειτουργεί καρουζέλ και στο Πάρκο Σιδηροδρόμων το παγοδρόμιο.
5. Θα ζητηθεί από τους ωφελούμενους, κυρίως επαγγελματίες να στηρίξουν οικονομικά τις εκδηλώσεις.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Κουτσούκος σε Νάντια: «Παράνομη η πρακτική αναλήψεων ποσού μισθών ή συντάξεων από τις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους»

Το παραπάνω κατέστησε σαφές ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτσούκος στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, σχετικά με τις παράνομες πρακτικές των τραπεζών και τις αναλήψεις ποσών μισθών ή συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς για την ικανοποίηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της τράπεζας.
Συγκεκριμένα, με ερώτησή της προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 03/010/11, η κα. Γιαννακοπούλου ζητούσε την προστασία των οφειλετών από σωρεία παρανόμων πρακτικών των τραπεζών και ιδιαίτερα από την παράνομη πρακτική τους να προβαίνουν μονομερώς σε αναλήψεις ποσών μισθών ή συντάξεων από λογαριασμούς καταθετών.
Στην απάντηση του, ο Υφυπουργός αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 982, παράγραφος 2, περίπτωση δ’ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το άρθρο 451 του Αστικού Κώδικα, δεν επιτρέπεται ο συμψηφισμός κατά άσχετης απαίτησης, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 464 του Αστικού Κώδικα «απαιτήσεις ακατάσχετες είναι ανεκχώρητες». Με βάση τα παραπάνω, ρήτρες που επιτρέπουν χωρίς περιορισμούς την ανάληψη του ποσού του μισθού ή της σύνταξης από τον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας ή σύνταξης για την ικανοποίηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της τράπεζας δεν είναι νόμιμες και υπονομεύουν την κατοχυρωμένη προστασία του μισθού και της σύνταξης.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός προσθέτει ότι από τον Αύγουστο του 2010 βρίσκεται στο επίκεντρο του ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, η πρακτική πιστωτικών ιδρυμάτων να προβαίνουν μονομερώς σε μερική ή πλήρη ανάληψη του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται στους τηρούμενους σε αυτά λογαριασμούς μισθοδοσίας και συντάξεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να προσφέρει μια άμεση προστασία στους καταναλωτές, έλαβε δημόσια σαφή θέση στις 25 Αυγούστου 2010 για το ζήτημα περιγράφοντας το παραπάνω πλαίσιο στο οποίο η εν λόγω πρακτική είναι μη νόμιμη ή και καταχρηστική. Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επισήμανε, ιδίως με την ανακοίνωσή της, ότι η υφιστάμενη νομοθεσία απαγορεύει την κατάσχεση απαιτήσεων μισθών ή συντάξεων, όπως άλλωστε και την κατάσχεση από λογαριασμούς μισθοδοσίας ποσού ίσου με έναν τουλάχιστον μισθό ή μία σύνταξη.
Ο κ. Κουτσούκος καταλήγει στην απάντησή του, δηλώνοντας ότι οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ζήτησαν με άμεσες τηλεφωνικές ή/και γραπτές παρεμβάσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διευκρινίσεις για τους όρους υπό τους οποίους έγινε η ανάληψη του ποσού, καθιστώντας σε αυτά σαφή τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία. Οι παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αντιλογιστούν αμέσως τα ποσά στους κατόχους των λογαριασμών μισθοδοσίας ή σύνταξης που είχαν αφαιρεθεί, ενώ ήδη με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή επεβλήθησαν πρόστιμα στις συγκεκριμένες τράπεζες.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Eπέκταση της γραμμής φυσικού αερίου από τους Αγίους Θεοδώρους ως τη Μεγαλόπολη

Το "πράσινο" φως για την εγκατάσταση και διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης "'Αγ. Θεόδωροι - ΔΕΗ Μεγαλόπολης", σε έκταση συνολικού εμβαδού 1.026.068 τ.μ., στις περιοχές των δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης, και σε έκταση συνολικού εμβαδού 229.197 τ.μ. στην περιοχή 'Αργους - Μυκηνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «αρχίζει η ελεύθερη εκτέλεση του έργου για την εγκατάσταση και διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου και των διακλαδώσεών του, καθώς και των συστατικών και των παραρτημάτων τους και οποιαδήποτε εκκρεμοδικία δεν την αναστέλλει».
Υπενθυμίζεται ότι το έργο θα ξεκινά από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορίνθιας και θα καταλήγει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, συνολικού μήκους 159 χλμ περίπου.
Το τμήμα του αγωγού μήκους 15,56 χλμ, από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, όπου καταλήγει ο πρόσφατα κατασκευασθείς αγωγός από τα Μέγαρα, έως την περιοχή Εξαμιλίων, θα έχει διάμετρο 30 ίντσες, ενώ το υπόλοιπο τμήμα, έως την περιοχή εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, μήκους 143,4 χλμ, θα κατασκευαστεί με διάμετρο 24 ίντσες.
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, θα κατασκευαστεί Σταθμός Μέτρησης δυναμικότητας ικανής να καλύψει την προβλεπόμενη κατανάλωση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Καθ' όλο το μήκος της χάραξης του αγωγού θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες συνοδευτικές εγκαταστάσεις του αγωγού, για τη μελλοντική τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, 'Αργους - Ναυπλίου, Τρίπολης, Μεγαλόπολης καθώς και των περιοχών Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης.
Παράλληλα με τη μείωση στην κατανάλωση λιγνίτη, με το κλείσιμο αντίστοιχων μονάδων, θα υπάρξει σημαντική μείωση στις εκπομπές αερίων, υγρών και στερεών αποβλήτων.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ τα ιταλικά spreads !!

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων, διαμορφούμενα σε 6,543%, κατά την έναρξη των συναλλαγών της δευτερογενούς αγοράς.
Η απόδοση ενός ομολόγου ακολουθεί πορεία αντίστροφη της τιμής του και αντικατοπτρίζει το κόστος δανεισμού του εκδότη.

Στις συναλλαγές της προηγουμένη Παρασκευής, η απόδοση των ιταλικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας διαμορφωνόταν στο 6,371%.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ - Νon paper της Ν.Δ. υπονομεύει τη νέα κυβέρνηση πριν καν ορκιστεί!!

Μετά τα πρώτα σαφή μηνύματα ότι μέρος της σκληρής εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας δεν βλέπει να με καλό μάτι την απόφαση του κ. Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδυθεί από το πρωί σε έναν αγώνα να αποδείξει ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στη στάση της.
Μέσα στη λογική αυτή εντάσσεται και το non paper που έχει σταλεί από το πρωί σε όλους τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη με σαφείς οδηγίες αποδόμησης της νέας κυβέρνησης πριν καν ορκιστεί.
Ξεκινώντας από τον τίτλο όπου η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως «μεταβατική» οι οδηγίες είναι σαφείς.
Κανένα στέλεχος δεν πρέπει να παραδεχθεί ότι υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να προβάλλονται ως σαφής επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας η αποχώρηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και να επισημαίνεται η εθνική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσωσε τη χώρα από τον γκρεμό.
Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τα στελέχη της να αρνούνται τα όποια μέτρα προκύπτουν από τη δανειακή σύμβαση, να επισημαίνουν ότι ψηφίζουν τον προϋπολογισμό μόνο ως ανάγκη για να έρθουν οι εκλογές πιο κοντά και να υπόσχονται ακόμη και σήμερα ότι το κόμμα τους ως αυριανή κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα σε ότι αφορά στο σύνολο των μέτρων μέσω την οποίων επιτυγχάνονται οι στόχοι στην οικονομία.
Το πλήρες κείμενο οδηγιών που έχει σταλεί σε ολα τα στελέχη της Ν.Δ.
NON PAPER
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο.
Μέσα σε έξι μέρες πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης.
Τώρα, με ενισχυμένη τη θέση του στο εξωτερικό θα αγωνιστεί παντού για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την ασφυξία και να μπει στο δρόμο της Ανάκαμψης.
Μέχρι πριν δέκα μέρες η χώρα πήγαινε άσχημα, αλλά δεν είχε φτάσει στο γκρεμό κι είχε εξασφαλίσει την 6η δόση και τη νέα δανειοδότηση. Ξαφνικά ο κ. Παπανδρέου την έφτασε στο χείλος του γκρεμού με την απίστευτη πρότασή του για δημοψήφισμα.
Το βασικό ήταν να σωθεί η χώρα εκείνη τη στιγμή. Και να αλλάξει η πορεία αμέσως.
Κάναμε και τα δύο. Σώσαμε τη χώρα και βάλαμε πορεία για εκλογές.
Μέσα σε έξι μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Αλλά άλλαξε πια η πορεία, η κατεύθυνση των εξελίξεων. Έχουμε κυβέρνηση χωρίς τον Γ. Παπανδρέου και εκλογές σε 100 μέρες. Αποκαθίσταται κλίμα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Κι άμεση προσδοκία να μιλήσει ο λαός μέσα στη χώρα.
Αποφύγαμε τα χειρότερα. Βάλαμε τα πράγματα σε άλλο δρόμο. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο...
Δεν στηρίζουμε καμία συγκυβέρνηση. Στηρίζουμε τη μετάβαση από το μνημόνιο σε μια νέα εποχή και μια νέα πολιτική.
Δεν είμαστε η συνέχεια του μνημονίου. Τις συνέπειές του διαχειριζόμαστε, για να απεμπλακούμε κάποτε από την εξάρτηση των μνημονίων.
Ερώτηση θα ψηφίσετε τον Προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο;
Αν δεν περάσει ο Προϋπολογισμός (νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν), πώς θα γίνουν συντομότερα οι εκλογές για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα;
Δεν πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και την 6 δόση, ώστε να γίνει το «κούρεμα» του χρέους, να γίνουν εκλογές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα αλλάξουμε όλα;
Προτεραιότητά μας, πάντως, ήταν και παραμένει: η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.
Το λέμε αυτό παντού: μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα.
Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο των 100 ημερών στηρίζουμε τα ψηφισμένα για να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε αργότερα, και δεν αποδεχόμαστε νέα μέτρα.
Νέα μέτρα είναι η «κόκκινη γραμμή» μας.
Στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση των 100 ημερών, για να μπορέσουμε μετά να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν και με τα οποία εξ αρχής διαφωνήσαμε.
Ερώτηση: Γιατί τώρα «σώσατε» την Ελλάδα και δεν τη «σώσατε» πέρσι με το μνημόνιο, όταν άλλοι το ψήφισαν κι εσείς όχι; Που διαφέρετε από το ΠΑΣΟΚ που κι αυτό για «σωτηρία της χώρας μιλάει»;
Το ΠΑΣΟΚ έφερε τη χώρα στο «παρά ένα» της εξόδου από το ευρώ.
Και μάλιστα την ίδια ώρα που άλλες χώρες-μέλη βουλιάζουν κι αυτές.
Κι αφότου επέβαλε μια πολιτική που επιδείνωσε τα προβλήματα της χώρας.
- Εμείς διαφωνήσαμε με αυτή την πολιτική και θα την αλλάξουμε.
- Επισπεύσαμε τις εκλογές, για να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε αλλαγές πολιτικής νωρίτερα.
- Και απομακρύναμε τον Πρωθυπουργό που προκάλεσε τεράστια προβλήματα.
Δεν «συγκυβερνούμε» με το ΠΑΣΟΚ. Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγει ομαλά από την κυβέρνηση. Δεν συμφωνούμε με την πολιτική του. Ανοίγουμε το δρόμο για να μπορέσουμε ομαλά να την αλλάξουμε.
Τη στιγμή αυτή έπρεπε να στείλουμε μήνυμα εμπιστοσύνης προς τα έξω και μήνυμα σταθερότητας προς τα μέσα. Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έστειλε μήνυμα αναξιοπιστίας προς τα έξω και αποσταθεροποίησης εσωτερικά.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση Κουτρουμάνη σε Κουσελά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, στήριξης των μικρομεσαίων και την επιδότηση ενοικίου.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης, απάντησε σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, μαζί με άλλους 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την έναρξη των προγραμμάτων στήριξης των ανέργων, στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς και για την επιδότηση ενοικίου για τους οικονομικά αδύναμους εργαζόμενους και ανέργους.
Απάντηση Υπουργού.docΑπάντηση Υπουργού.doc
143 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άτλας της Ενετικής Μεσσηνίας !!

Το βιβλίο του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντρέα Νανέτι «Άτλας της Ενετικής Μεσσηνίας: Κορώνη, Μεθώνη, Πύλος και τα νησιά τους, (1207 – 1500 και 1685 – 1715)», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα (Βασιλίσσης Σοφίας 22). Την εκδήλωση οργανώνουν η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τα Κρατικά Αρχεία της Βενετίας και το Πανεπιστήμιο της Μπολώνια.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτάζει η Αεροπορία – Ξενάγηση στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας !

Τον προστάτη της αρχάγγελο Μιχαήλ θα εορτάσει αύριο η Πολεμική Αεροπορία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11:25 το πρωί στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα θα τελεστεί δοξολογία και θα ακολουθήσει η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι θα ξεναγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας, αεροσκαφών και εξοπλισμών της Αεροπορίας.
Η έκθεση λειτουργεί και σήμερα, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Εκδήλωση για τον Μητρικό Θηλασμό !

Πραγματοποιήθηκε στις 5-11-2011 με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας με θέμα ‘’ Η αξία του Μητρικού Θηλασμού ‘’.
Στην εκδήλωση που έγινε στο Ξενοδοχείο ‘’Κανελλάκης’’ οι ιατροί κύριοι Σαρδέλης Σωτήριος (Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας), Πετράκος Γεώργιος (Διευθυντής της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας) και οι μαίες Κουμουνδούρου Σοφία και Σαράντου Δήμητρα, εξήγησαν με απλό και κατανοητό τρόπο τα μεγάλα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος.
Ο Διοικητής του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας κος Πάνος Μπόζος χαιρέτησε την εκδήλωση με τα εξής : ‘’ Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών της περιοχής μας πάνω σε θέματα της Υγείας.
Ξεκινήσαμε με εκδηλώσεις στα σχολεία της περιοχής για τους κινδύνους του καπνίσματος, συνεχίσαμε για τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω των σεξουαλικών πράξεων. Ακολούθησε ομιλία για τις μαθήτριες του Λυκείου με θέμα ανάλογο του σημερινού, δηλαδή την αξία του θηλασμού.
Η Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου μας πραγματοποίησε 3 εκδηλώσεις σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους με θέμα ‘’ Παθήσεις του Θυρεοειδούς Αδένα ‘’
Όλες οι εκδηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία, τόσο από την προσέλευση του κόσμου, όσο και από τον μεγάλο και έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε. Αυτή η επιτυχία μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε.
Όπως γνωρίζετε τα Νοσοκομεία της Χώρας, πέρα από την κύρια αποστολή τους να θεραπεύουν τους ασθενείς συνανθρώπους μας, έχουν και βασικό και κύριο καθήκον να ενεργούν και για την πρόληψη των ασθενειών. Η πρόληψη επιτυγχάνεται με ένα και μόνο τρόπο. Την ενημέρωση !
Ο σωστά και από ειδικούς ενημερωμένος πολίτης έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει αμυντικές λειτουργίες, αποκτά τη γνώση που είναι απαραίτητη για να αντιληφθεί τι συμβαίνει στο σώμα του.
Όλο το παιχνίδι εκεί παίζεται. Πώς αντιμετωπίζουμε τα πρώτα συμπτώματα !
Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να μας ενημερώσουν οι εκλεκτοί επιστήμονες για την αξία του θηλασμού. Πολλοί θα πουν ε και ; Όλοι την αναγνωρίζουμε. Δέστε όμως τι γίνεται γύρω μας. Οι εταιρείες – γίγαντες μας έχουν πείσει ότι μπορούν να υποκαταστήσουν τη φύση, είναι ικανές να αντικαταστήσουν τις θρεπτικές αξίες του μητρικού γάλατος με τα δικά τους προϊόντα.
Όπως όλοι γνωρίζετε μιλάμε για χορό δισεκατομμυρίων.
Εγώ τελειώνω εδώ. Εκείνο που θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά είναι να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή και όπου και αν βρεθούμε την ύπαρξη και τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας ‘’
Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο και πολλές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες και ιδίως από νεαρές μητέρες.
Η επιτυχία της εκδήλωσης μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΝΕΛΛΗ: Ο Ελληνικός λαός θα πάρει από τα τρία, το μακρύτερο !! Video

Αφορμή... ο σχηματισμός της κυβέρνησης συνεργασίας. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε τη δική της άποψη για το θέμα: "Πώς είναι η κυρία Μαρία στο Πέραμα, ο κύριος Γιώργος στο Αλιβέρι, ο κύριος Μήτσος στη Σάμο, ο άλλος στα καμένα, ο άλλος στα πεθαμένα, ο άλλος με το ταμείο του, ο άλλος που δούλευε 48 χρόνια και ξαφνικά του λένε ότι θα πάρει από τα τρία το μακρύτερο το ξέρει ο κ. Παπαδήμος"; Ο Γιώργος Παπαδάκης χαμογέλασε πονηρά...

Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ οι Γελοιογράφοι την Κυβέρνηση Συνεργασίας !!

Επειδή είναι χρήσιμο να μπει λίγο χιούμορ στην ζωή μας, δείτε τις γελοιογραφίες από τον Τύπο της Δευτέρας σε σχέση με τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας και την συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας.
Δείτε τα σκίτσα του Δημήτρη Χατζόπουλου και του Κώστα Μητρόπουλου από τα "Νέα", του Γιάννη Καλαϊτζή της "Ελευθεροτυπίας", του Γιάννη Ιωάννου και του Πάνου Μαραγκού από το "Έθνος" αλλά και των Ανδρέα Πετρουλάκη και Ηλία Μακρή από την "Καθημερινή"...madata.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Νικηφόρος Διαμαντούρος: Η εναλλακτική πρόταση στον Παπαδήμο

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ .....ΖΟΛΩΤΑΣ !!
Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα «παίζει» και το όνομα του κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου, Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, ως εναλλακτική λύση για την θέση του πρωθυπουργού της κυβέρνησης συνεργασίας.
Αιτία το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις για το σχήμα της νέας κυβέρνησης και τον τρόπο λήψης αποφάσεων, διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνει… Ζολώτας.
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος υπηρετεί εδώ και 8 χρόνια στο Στρασβούργο ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με αρμοδιότητα τη διερεύνηση καταγγελιών κακοδιοίκησης στα όργανα και στους οργανισμούς της Ε.Ε.
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, γεννημένος στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942, είναι Έλληνας ακαδημαϊκός που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο. Διατηρεί επίσης γραφείο του θεσμού και στις Βρυξέλλες. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και έλαβε το μεταπτυχιακό (1969) και διδακτορικό (1972) του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.[1]
Διαδέχτηκε (ως δεύτερος Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής) τον πρώτο από την ίδρυση του θεσμού με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή (1995-2003), το Φινλανδό Γιάκομπ Σέντερμαν (Jacob Soederman, γεν. 1938). Για πρώτη φορά εκλέχτηκε στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 1 Απριλίου 2003 , επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Ιανουάριο του 2005 και ξανά στις 20 Ιανουαρίου 2010 για άλλα 4 χρόνια.[2]
Κατά την περίοδο 1995 - 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και την περίοδο 1998 - 2003 υπηρέτησε ως ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδος. Από το 1993 είναι Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

Η Μέρκελ εξέφρασε τηλεφωνικά το "σεβασμό" της προς τον Γ. Παπανδρέου !!!!

Να σε ….κάψω Γιάννη …..
Η καγκελάριος Aγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του εξέφρασε το "σεβασμό" της για την απόφασή του να παραιτηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Βερολίνο.
Η Μέρκελ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως "εκτιμά πολύ αυτό που πραγματοποιήθηκε", εγκωμιάζοντας το "θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Έχετε κάποιο θέμα και θέλετε να το δημοσιεύσουμε? Στείλτε το.

newsmessinia@gmail.com

Στείλτε τη μικρή σας αγγελία θα δημοσιευτεί άμεσα

Έχετε συνδεθεί στην σελίδα πριν:

Δευτερόλ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου