28.2.12

Ομόφωνο ΟΧΙ από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος στην κατάργηση σχολείων !!

ΧΑΣΤΟΥΚΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚ.ΚΛΑΔΗ !! Σε ειδική συνδρίαση του Δ.Σ του Πύλου -Νέστορος το σώμα αποφάσισε ομόφωνα να πεί ΟΧΙ στην επιχειρούμενη προσπάθεια του κου Κλάδη για το κλείσιμο και συγχώνευση σχολείων στην ευρύτερη περιοχή.
Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
1. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πρόταση του Δ/ντου Εκπαίδευσης κ. Νικολάου Κλάδη στις προτεινόμενες μεταβολές στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας και γνωμοδοτούμε υπέρ της παραμονής των παρακάτω Σχολείων όπως έχουν μέχρι σήμερα:
4θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου.
3θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φοινικούντας.
1ο 6θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χώρας.
2ο 6θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χώρας.
2. Την διεκδίκηση με κάθε τρόπο της παραμονής των Δημοτικών Σχολείων ως έχουν μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και
οποιοιδήποτε άλλο Πολιτικό η Υπηρεσιακό επίπεδο για τους παρακάτω λόγους:
Το Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου λειτουργεί επί σειρά ετών ως 3θέσιο παρ όλα
αυτά πρέπει να παραμείνει στην οργανικότητά του ως 4θέσιο επειδή αναμένετε αύξηση των μαθητών στα αμέσως επόμενα χρόνια λόγω της επιστροφής των πολιτών από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια και εξυπηρετεί την υψηλή ποιότητα στην εκπαίδευση ( Ξένες γλώσσες-ειδικότητες).
Το Δημοτικό Σχολείο Φοινικούντας έχει σήμερα 25 μαθητές και αναμένεται αύξηση του αριθμού των λόγω αυξημένου αριθμού νηπίων. Η απόσταση από την Μεθώνη είναι δεκαοκτώ χιλιόμετρα και ο χρόνος της δημόσιας συγκοινωνίας ξεπερνά τα 45 λεπτά που είναι πέρα από τα προβλεπόμενα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Πέραν τούτων το Σχολείο υποδοχής (Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης) δεν διαθέτει τους χώρους για αύξηση τμημάτων που θα χρειαστούν και δεν είναι πρέπον να χωρίζονται αίθουσες και να μειώνονται οι χώροι διδασκαλίας.
Α. Οι διαθέσιμοι χώροι του σχολείου υποδοχής (1ο Χώρας) είναι ανεπαρκείς σε
αίθουσες και χώρους για να στεγάσουν 140 μαθητές.
Β. Το προαύλιο του σχολείου υποδοχής (1ο Χώρας) ομοίως είναι ιδιαίτερα
ανεπαρκές ακόμα και για τους 65 μαθητές που έχει σήμερα το εν λόγω σχολείο.
Γ. Η απόσταση από τα άκρα της πόλης (Χώρας) ξεπερνά τα 1900 μέτρα και ο
μοναδικός δρόμος πρόσβασης των μικρών μαθητών στο σχολείο υποδοχής είναι η εθνική οδός Κυπαρισσίας-Πύλου και η επαρχιακή οδός Καλαμάτας-Χώρας με πολύ μικρό πλάτος χωρίς πεζοδρόμια και πυκνή κυκλοφορία, καθιστώντας άκρως επικίνδυνη την διέλευση πεζών των μικρών μαθητών.
Δ. Ο πληθυσμός της Δημοτικής κοινότητας Χώρας τα τελευταία χρόνια βαίνει
συνεχώς αυξανόμενος, είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος με 3,600 περίπου κατοίκους και δεδομένης της αθρόας επιστροφής των πολιτών από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια προβλέπετε συνεχής αύξηση των μαθητών των σχολείων.
Ε. Η Παρουσία μεγάλων τουριστικών υποδομών (Επιχείρηση COSTA NAVARINO )
στην σχολική περιφέρεια Χώρας και η κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων για μόνιμη εγκατάσταση των απασχολουμένων σε αυτή θα αυξήσει επιπλέον των αριθμό των μαθητών στα σχολεία της.
ΣΤ. Η συγχώνευση των σχολείων που προτείνεται θα υποβαθμίσει ποικιλοτρόπως
ποιοτικά την εκπαίδευση (Ειδικότητες-Ξένες Γλώσσες) σε μεγάλο αριθμό μαθητών.
Ζ. Είναι γνωστή η λειτουργία πολλών σχολείων όπου ο αριθμός των μαθητών είναι πολύ μικρότερος από όσα ο νόμος προβλέπει για την οργανικότητά τους.
Η. Να σημειωθεί ότι από την σχολική περιφέρεια της δημοτικής κοινότητας Χώρας αυθαίρετα και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της αυτοδιοίκησης απομακρύνθηκαν δημοτικά σχολεία με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών των δημοτικών σχολείων Χώρας. Ζητάμε των επαναπροσδιορισμό της σχολικής περιφέρειας Χώρας με την σύμφωνη γνώμη της αυτοδιοίκησης, των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου