12.11.12

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ Ηλείων για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού !

 Αταλάντευτη η  θέση να κατασκευαστεί το έργο μέχρι την Τσακώνα !!!
Η ΕΝΟΤΗΤΑ και αποφασιστικότητα των φορέων της Ηλείας εκφράστηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το θέμα της Ολυμπίας Οδού, με τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη και τον Στράτο Σιμόπουλο, γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων όπου και εκφράστηκε η αταλάντευτη θέση να κατασκευαστεί το έργο μέχρι την Τσακώνα και να μη μειωθεί το φυσικό αντικείμενο του έργου.

Με την παρουσίαση των θέσεων της Ηλείας καταρχήν από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χ. Καφύρα και τον υπουργό Κ. Τζαβάρα στη συνέχεια και από όλους τους εκπροσώπους της Ηλείας εκφράστηκε «η αντίθεση σε οιαδήποτε σκέψη και ενέργεια που να αναστέλλει τη συνέχιση της κατασκευής της Ολυμπίας οδού και την ολοκλήρωσή της ως δημόσιου έργου, ενημέρωσαν ότι όλοι οι φορείς στο σύνολό τους καθώς και σύσσωμη η κοινωνία, είναι κατηγορηματικά αντίθεση με αυτούς τους σχεδιασμούς και ζητά την επανεκκίνηση του μεγάλου αναπτυξιακού οδικού άξονα, προκειμένου να ολοκληρωθεί στο ακέραιο και χωρίς εκπτώσεις στο φυσικό και τεχνικό του αντικείμενο μέσα στα χρονοδιαγράμματα και ότι αναμένουν μία και μόνο απόφαση, την επανεκκίνηση της Ολυμπίας οδού».

Οι βουλευτές της Ηλείας έθεσαν στα στελέχη του υπουργείου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν στη Βουλή τέτοια αλλαγή, θα την καταψηφίσουν και θα προσπαθήσουν να μην ψηφιστεί και από άλλους βουλευτές.
Οι δήμαρχοι Πύργου Μ. Παρασκευόπουλος, Ήλιδας Γ. Λυμπέρης, οι πρόεδροι του Επιμελητήριου Κ. Νικολούτσος και του ΤΕΕ Β. Κανελλόπουλος με κατηγορηματικό και σθεναρό τρόπο εξέφρασαν την απαίτηση του ηλειακού λαού για την κατασκευή της Ολυμπίας οδού στα πλαίσια της σύμβασης παραχώρησης και ότι θα αγωνιστούν να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι την Τσακώνα.

Τα στελέχη του υπουργείου, ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο Στράτος Σιμόπουλος αφού είδαν την αποφασιστικότητα και την ενότητα των Ηλείων (που την τόνισαν ιδιαίτερα), ανακοίνωσαν ότι συμφωνούν με αυτήν τη θέση και ότι ως υπουργείο θα την προωθήσουν, δηλαδή να περατωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου. Ενημέρωσαν επίσης ότι το θέμα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση από τον ειδικό διαπραγματευτή Ευθ. Βιδάλη και τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που αυτοί πιέζουν να αλλάξει η σύμβαση παραχώρησης και να υπάρχει μείωση των αντικειμένων των έργων, πράγμα που επανέλαβαν ότι αντιτίθεται το υπουργείο και τόνισαν ότι η περίοδος είναι κρίσιμη και ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και πίεση γιατί σε περίπου 20 ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο Στράτος Σιμόπουλος έκαναν αποδεκτή την πρόταση των Ηλείων εκπροσώπων να υπάρχει κλάδος της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Αρχαία Ολυμπία (από την όποια έχει λάβει το όνομά της ως οδικός άξονας) με την ανακατασκευή του τμήματος Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας.
Οι Ηλείοι εκπρόσωποι μετά το τέλος της συνάντησης αποτίμησαν θετικά τα αποτελέσματά της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου