7.7.15

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Αστυνομικός και πολίτες λύντσαραν φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης από ... παρεξήγηση

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε φοιτητής του Πανεπιστημιού Κρήτης σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού.

Ο νεαρός προχώρησε σε μηνύσεις σε βάρος αστυνομικού της ασφάλειας και άλλων περιοίκων ενώ όπως τελικά αποδείχτηκε από την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα επρόκειτο για παρεξήγηση.

Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου μας έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, από κατοίκους της γειτονιάς του. Το περιστατικό ξεκίνησε από γείτονα αστυνομικό της ασφάλειας, ο οποίος επιτέθηκε στον φοιτητή και τον κακοποίησε βάναυσα, με τη βοήθεια του σκύλου του και πρόθυμων περίοικων, οι οποίοι προφανώς θεώρησαν την αστυνομική ιδιότητα του πρώτου επιτιθέμενου επαρκή νομιμοποίηση λυντσαρίσματος.

Η κακοποίηση συνεχίστηκε στο περιπολικό που έσπευσε να προσάγει τον φοιτητή, για να αποκαλυφθεί στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα ότι επρόκειτο για …παρεξήγηση και το θύμα αφέθηκε να αποχωρήσει. 

Το θύμα μετέβη μόνο του στο νοσοκομείο, ζήτησε ιατροδικαστική έκθεση και, φυσικά, προχώρησε σε μηνύσεις.

Το ΔΣ εκφράζει την στήριξή του στον φοιτητή μας, καθώς και τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.

Ταυτόχρονα όμως, η ακρότητα του περιστατικού γεννά εύλογη ανησυχία τόσο για τις μεθοδεύσεις αποδοχής και αποσιώπησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, όσο και για τα ανακλαστικά κοινωνικού κανιβαλισμού που υποθάλπονται σε γειτονιές της πόλης μας.

Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και τις πράξεις που τα συνοδεύουν οφείλουμε να αντισταθούμε όλοι, ατομικά και συλλογικά, απαιτώντας παράλληλα από τη δικαιοσύνη, στην οποία κατέφυγε ο φοιτητής, να τα καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου