7.7.15

Δελαστίκ, καλύτερα σκύλος παρά φασίστας

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης
 
Έχει διαγράψει μία πολύ μεγάλη πορεία στην δημοσιογραφία. Οι γνωριμίες του εντός και εκτός Ελλάδος όχι μόνο δεν χωρούν αμφισβήτηση αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό αξιοζήλευτες. Τι γίνεται όμως όταν το πολιτικό κριτήριο και οι οπαδικές εμμονές σε φτάνουν στο σημείο να μην έχεις και τόσο… σώας τα φρένας;
Ο λόγος για τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Δελαστίκ ο οποίος σε εξέπληξε -για άλλη μία φορά- με την άποψή του πως το 40% των Ελλήνων που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι γερμανοτσολιάδες και σκυλιά. Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Ενικό, με τον παρουσιαστή μάλιστα να έρχεται εκτός εαυτού ακούγοντας την συγκεκριμένη δήλωση και να αποκαλύπτει στο κοινό πως εάν δεν τον συνέδεε χρόνια φιλία με τον συνάδελφό του θα του ζητούσε να αποχωρήσει από το στούντιο.
Ο Γιώργος Δελαστίκ ωστόσο παρά το ότι αρχικά φάνηκε να μετανοιώνει την δήλωσή του θέλοντας να τελειώσει εκεί την κουβέντα – γι αυτό και δεν απάντησε στον Φαήλο Κρανιδιώτη, ούτε και στον Νίκο Χατζηνικολάου- στην συνέχεια όταν το θέμα επανήλθε προς συζήτηση… δεν άντεξε και ξεκαθάρισε πως οι χαρακτηρισμοί του απευθύνονταν σε όλους τους Έλληνες που ψήφισαν ΝΑΙ.
Όχι δεν με ενοχλεί ο χαρακτηρισμός «σκυλί», έχω ζήσει με συνολικά τρεις σκύλους και λέω με υπερηφάνεια ότι, μακάρι να ήμασταν όλοι σκυλιά, τότε ο κόσμος μας δεν θα είχε αυτό το περίσσευμα κακίας και μίσους που συναντάς όποια πέτρα κι αν σηκώσεις. Το γερμανοτσολιάς όμως όχι μόνο ξεπερνά κάθε όριο αλλά προκαλεί ακριβώς ό,τι πρέπει να αποφύγουν οι Έλληνες αυτήν την στιγμή: Τον διχασμό.
Όπως έγραψα στο κείμενό μου με τίτλο: «Συγγνώμη που κινδυνολόγησα πριν το δημοψήφισμα» [διάβασέ το ΕΔΩ], αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα ως λαός είναι να πιαστούμε χέρι-χέρι και να προχωρήσουμε ενωμένοι για να χτίσουμε μία νέα Ελλάδα. Πιο δυνατή και το πιο σημαντικό, πιο «καθαρή» από ποτέ. Ο Γιώργος Δελαστίκ δεν χωρά σε αυτήν την Ελλάδα, όχι γιατί δεν τον θέλεις εσύ, ή εγώ, αλλά επειδή δεν θέλει ο ίδιος να βρίσκεται ανάμεσά μας. Θέλει να βρίζει, να μισεί και να λοιδορεί τους συμπολίτες του οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη από τον ίδιο.
Ποιον χαρακτήρα δομούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά; Αυτά του φασίστα. Ε λοιπόν κύριε Δελαστίκ, μακάρι να ήσουν σκύλος. Πιο συμπαθητικός θα ήσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου