22.10.19

Πέθανε ο προπονητής Χρ. Αρχοντίδης

O χώρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχασε έναν δικό του άνθρωπο. Τον προπονητή Χρήστο Αρχοντίδη που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ώρες σε ηλικία 81 ετών. Απέκτησε φανατικούς φίλους και φανατικούς οπαδούς όταν ήταν στο τιμόνι της εθνικής ομάδας. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στην Πεντέλη και απέφευγε  τα ποδοσφαιρικά στέκια. «Έχω τα εγγόνια» έλεγε σε όποιον τον αναζητούσε.  
Γεννημένος 26 Ιουνίου 1938 στον Λευκώνα Σερρών και για περίπου 25 χρόνια υπήρξε προπονητής ποδοσφαιρικών συλλόγων της Α' Εθνικής. Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους προπονητές στη δεκαετία του '70 και του '80 στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα το γεγονός πως διατέλεσε Ομοσπονδιακός τεχνικός από τον Φεβρουάριο 1982 έως τον Φεβρουάριο1984.
Συνολικά βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής σε 21 αγώνες, έχοντας 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 13 ήττες. Κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο Γουέμπλεϊ από την Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984.
Σε συλλογικό επίπεδο, εργάστηκε σε:  Απόλλωνα Σμύρνης, Κόρινθο, Δόξα Δράμας, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλή, Διαγόρα Ρόδου, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκό. Τη  σεζόν 1996 - 97 αντικατέστησε τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. 
Η κηδεία του Χρ. Αρχοντίδη θα γίνει στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

*Στη φωτογραφία ο Χρήστος Αρχοντίδης με τον συνάδελφο Αντ. Χαζάπη (φίλο και αναγνώστη του newsmessinia), στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ σε προπόνηση της εθνικής ομάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου