26.10.19

Σώθηκαν- από τύχη- τα ΦΕΚ του 1864

Ένα ντοκουμέντο για την ιστορία της Ελλάδας αποκαλύφθηκε  από δύο ρακοσυλλέκτες στα σκουπίδια. Στο Παγκράτι, ο Χασάν Ραΐφ και τον Ερτσάν Χασάν σε κάδο απορριμμάτων ανακάλυψαν έναν δεμένο τόμο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τα ΦΕΚ θα λέγαμε σήμερα) του 1864.
 Και μάλιστα σε άριστη κατάσταση.
Οι δύο ρακοσυλλέκτες κατάλαβαν αμέσως την αξία του ευρήματός τους και – αντί να τον πουλήσουν – παρέδωσαν τον τόμο της Βιβλιοθήκης της Βουλής. Η είδηση ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο Facebook του Κοινοβουλίου.
«Σήμερα λάβαμε ένα ντροπαλό τηλεφώνημα από τον Χασάν Ραΐφ και τον Ερτσάν Χασάν. Ήθελαν να φέρουν στην Βιβλιοθήκη έναν τόμο του 1864 που βρήκαν στα σκουπίδια της περιοχής Παγκρατίου.
Βλέπουν και βρίσκουν πολλά σαν μέλη του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών "Η Πρόοδος". Έφεραν ένα δεμένο τόμο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του 1864, σε άριστη κατάσταση. Τους ευχαριστούμε που σκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη της Βουλής» αναγράφεται στην ανάρτηση.
Ο κύριος ή η κυρία που είχαν μέχρι τώρα στην κατοχή τους τον τόμο δεν έχουν εντοπιστεί. Ίσως να μην γνωρίζουν την αξία του και γι αυτό ίσως και τον άφησαν στον κάδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου