24.10.19

Η πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. μέχρι την Τετάρτη

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός από την Τετάρτη, με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων στα νοτιοδυτικά, από τις βραδινές ώρες εκείνη την ημέρα. 

 Μέχρι τότε όχι βροχή, αλλά  ούτε σταγόνα δεν υπάρχει για την Πελοπόννησο στη γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που εκδόθηκε την Πέμπτη 24-10-2019 και ισχύει από το Σάββατο 26-10-2019. Μόνο Κυριακή και Δευτέρα γίνεται πρόβλεψη για πιθανές βροχές και καταιγίδες αλλά σε Δωδεκάνησα και Ανατ. Αιγαίο.
Στο χάρτη της ΕΜΥ, για την Παρασκευή, φαίνεται πως θα υπάρχει ηλιοφάνεια παντού.   
Αναλυτικά η πρόβλεψη:
ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2019
Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΚΥΡΙΑΚΗ 27-10-2019
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Βαθμιαία στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΔΕΥΤΕΡΑ 28-10-2019 (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)
Γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΤΡΙΤΗ 29-10-2019
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, και από τις βραδινές, τοπικές ομίχλες στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 30-10-2019: Στα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα
αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων στα νοτιοδυτικά τις βραδινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια ως προς μέγιστες τιμές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου