24.10.19

Παραμύθια τέλος...

O ρόλος μας σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο που τον έχουμε περιγράψει ως αυτό των «αυτοδιοικητικών γλαστρών», χαρακτηρισμό που αποδώσαμε στις μειοψηφίες αμέσως μετά την εφαρμογή του νόμου Θεοδωρικάκου, μας φέρνει σήμερα υπόλογους για πράξεις που δεν μπορούμε ουσιαστικά να καθορίσουμε με την ψήφο μας και άρα επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο.
Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον των δικών μας ψηφοφόρων, αλλά και όλων των δημοκρατικών συμπολιτών μας, να απολογούμαστε για τη εμμονική επιλογή του δημάρχου να τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί πολύ σημαντική κίνηση, ωστόσο μένει αναπάντητη, η επιστολή μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης. Ακόμα και σήμερα διατυπώνω την κάθετη άρνησή μου για την απόφαση του Δημάρχου να συνδιοικεί τον Δήμο Καλαμάτας με τον κύριο Κουκούτση και φυσικά αν με την ψήφο μας καθορίζαμε την τοποθέτησή του ή όχι σε οποιαδήποτε θέση, εννοείται πως θα είμασταν απέναντι και θα είχαμε καταψηφίσει με σθένος τη σύνθεση όλων των οργάνων στα οποία προτάθηκε.
Η ψήφος μας αφορούσε αποκλειστικά στη στήριξη του σχήματος της μειοψηφίας, δηλαδή όσα δεν ορίστηκαν καθ’ υπόδειξη του Δημάρχου.  
Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις με τις μειοψηφίες του προοδευτικού χώρου, με όλους δηλαδή όσους θίγουν πολιτικά  οι επιλογές της δημοτικής αρχής, όλο το προηγούμενο διάστημα και εφόσον δεν επετεύχθη απόλυτη συστράτευση για την άσκηση πίεσης, κάνουμε μόνοι αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εξαρχής.
Αφήνουμε τα παραμύθια όπως είπε και ο δήμαρχος της πόλης χθες βράδυ και λήγουμε και επίσημα όποια συνεργασία με ένα δημοτικό σχήμα που περιμένει να προκύψει το πρόβλημα από τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για να μας δείξει αν θα το καταστείλει.
Με την παρούσα επιστολή αποχωρούμε από όσες θέσεις πήραμε στα νομικά πρόσωπα του Δήμου και εφεξής δεν θα συμμετάσχουμε σε συνεδριάσεις στις οποίες θα παρίσταται ο κος Κουκούτσης (συναντήσεις επικεφαλής & διαπαραταξιακή) μέχρι να εισακουστεί η φωνή μας. Θα διατηρήσουμε το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε ως παράταξη σε όσες επιτροπές καλούμαστε και βεβαία θα διατηρήσουμε τη θέση που μας έδωσαν οι πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ουσιαστική θέση ευθύνης.
Κλείνοντας τονίζουμε ότι αν η παραπάνω παραίτηση γινόταν από όλες τις παρατάξεις του προοδευτικού χώρου, όπως και επιδιώξαμε, η φωνή μας θα ήταν ηχηρή και θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για αυτό εργαστήκαμε με σθένος. Μιλάμε για πολιτική θέση και όχι για επικοινωνιακά παιχνίδια.
Δυστυχώς οι προσπάθειες δεν επετεύχθησαν.
Η επόμενη κίνηση μας και τελευταία προσπάθεια συνολικής αντίδρασης επί του ζητήματος, θα είναι η κατάθεση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τρίτης, όπου όλοι θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των επιλογών της πλειοψηφίας. Σε αυτό το ψήφισμα αποκτούμε επίσημη στάση απέναντι στο φασισμό και ελπίζουμε να είναι η αναμενόμενη συμβατή με τις δημοκρατικές πεποιθήσεις όλων μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου