13.2.10

Συνελήφθη 24χρονος Αλβανός για σωρεία ένοπλων ληστειών

Ενας 24χρονος Αλβανός, που θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός κακοποιός και έχει πρωταγωνιστήσει σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς ενώ έχει διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών, συνελήφθη χθες το πρωί μαζί με τρεις ομοεθνείς του και συνεργούς του, από την Ασφάλεια Αττικής στην περιοχή του Ζωγράφου.
Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, ο 24ρονος είχε αποφυλακιστεί με όρους στις 7 Απριλίου 2009 από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνταν εκτίοντας ποινή φυλάκισης εφτά ετών για κλοπές και ληστείες και λίγο καιρό αργότερα μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή του άρχισε τις ληστείες.
Συγκεκριμένα, μέσα σε δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο του 2009, διέπραξαν 17 ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και μία ληστεία σε βάρος ιδιώτη. Στις περισσότερες από αυτές, ο 24χρονος είχε χτυπήσει με τη λαβή του όπλου του υπαλλήλους των καταστημάτων ενώ σε πολλές περιπτώσεις πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.
Την 1/7/2009, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Ηλιούπολη, πυροβόλησε δύο φορές εναντίον πολίτη που προσπάθησε να τους εγκλωβίσει με το αυτοκίνητό του χωρίς όμως να τον τραυματίσει...
Στις 27/8/2009, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, εντοπίστηκαν από περιπολικό με κλεμμένη μοτοσικλέτα και τότε πάλι ο 24χρονος πυροβόλησε εναντίον του περιπολικού προκαλώντας ζημιές στο όχημα αλλά χωρίς να τραυματίσει τους αστυνομικούς.
Τελικά, στις 7/9/2009, εντοπίστηκε κλεμμένη μοτοσικλέτα των ληστών και κατά την παρακολούθηση από αστυνομικούς οι δύο Αλβανοί έπεσαν στην ενέδρα αλλά άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή κατά την οποία σκοτώθηκε ο ένας από τους κακοποιούς ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει έχοντας δεχθεί τρεις σφαίρες.
Διέφυγε στην Αλβανία, αλλά μετά την αποθεραπεία του επέστρεψε πριν από δέκα μέρες και πάλι στην Ελλάδα όπου συνέστησε νέα συμμορία με τους άλλους τρεις και μέσα σε αυτό το διάστημα διέπραξαν τέσσερις ληστείες και τρεις κλοπές.
Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκαν δύο πιστόλια, φυσίγγια, ένας σιγαστήρας, μικροποσότητα κοκαΐνης και διάφορα κλοπιμαία.
Σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για 17 ληστείες και για τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.
Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου