11.2.10

Καύσιμα – Πάμε για επιβολή πλαφόν ?

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, αν διαπιστωθεί ότι οι αυξήσεις στις τιμές είναι υψηλότερες από αυτές που δικαιολογεί η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ξεκινούν έλεγχοι στην αγορά καυσίμων για να διαπιστωθεί το ακριβές επίπεδο αύξησης της λιανικής τιμής μετά την πρόσφατη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και να διερευνηθούν τα αίτια πιθανών πρόσθετων αυξήσεων, σε επίπεδο χονδρικής ή λιανικής πώλησης, οι οποίες ενδέχεται να υπερβαίνουν το ποσό που δικαιολογείται από την αύξηση του Ε.Φ.Κ...
Επίσης ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα κάνουν ελέγχους για πιθανές αγορανομικές παραβάσεις, όπως η μη ενημέρωση του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων από τους πρατηριούχους, ενώ έλεγχοι ποιότητας και τιμών θα διενεργηθούν από τα ΚΕΔΑΚ. "Σε περίπτωση που διαπιστωθούν εκτεταμένα φαινόμενα κερδοσκοπικών ανατιμήσεων, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων έκτακτων μέτρων, όπως η επιβολή ανώτατου ορίου λιανικών τιμών (πλαφόν). Σε κάθε περίπτωση, για ζητήματα εναρμονισμένων πρακτικών, οι οποίες συνδέονται με φαινόμενα κερδοσκοπικών ανατιμήσεων, αρμόδια αρχή για να επιληφθεί είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού", καταλήγει το υπουργείο Οικονομίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου