8.2.10

Φώτης Χατζημιχάλης - Με υψηλή απορροφητικότητα έκλεισε το ΠΕΠ Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000 - 2006, στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ, καθώς η απορροφητικότητα έφτασε το 105%.
Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν 899 έργα υποδομών οδοποιίας, ύδρευσης, εκπαίδευσης, υγείας, πολιτισμού, αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και σε υποδομές περιβάλλοντος προς όφελος των πολιτών της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αναφερόμενος στο κλείσιμο του ΠΕΠ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Φώτης Χατζημιχάλης, επισήμανε ότι ως τον Δεκέμβριο του 2009 υπήρχε ορατός ο κίνδυνος απώλειας πόρων από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, εφόσον οι πληρωμές του προγράμματος παρουσίαζαν στασιμότητα, λόγω μη εκταμιεύσεων από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των εγγεγραμμένων πιστώσεων. Επίσης, για αρκετά έργα του προγράμματος είπε πως «λόγω διακοπής πληρωμών προς τους αναδόχους παρουσιάστηκε το ενδεχόμενο να μην καταστούν λειτουργικά και τελικά να μην κριθούν επιλέξιμα από την ΕΕ».
«Οι κίνδυνοι αυτοί αντιμετωπίστηκαν με προσπάθειες του ιδίου και της διαχειριστικής αρχής με αποτέλεσμα, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες να εξασφαλιστεί από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τον Δεκέμβριο του 2009, η εκταμίευση ποσού 32,5 εκ. ευρώ για την εξόφληση χρονιζόντων οφειλών για έργα του προγράμματος και την επιτυχή ολοκλήρωσή του», τόνισε ο κ. Χατζημιχάλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου