9.2.10

Ποδηλάτες Καλαμάτας - Η ανεξέλικτη πολιτική της χωματερής

Η διαχείριση των απορριμμάτων επιδέχεται μόνο επιστημονική λύση. Θα έπρεπε να αφορά λιγότερο τους πολιτικούς.
Πως παράγεται ενέργεια από σκουπίδια? Πως μπορεί να λειτουργήσει μία μονάδα λιπασματοποίησης και η μαζική κομποστοποιήση χωρίς να παράγει δυσοσμίες? Πρέπει να τοποθετηθεί χωματερή σε αναδασωτέα περιοχή?
Πως συμβαίνει να επικοινωνούν τα υπόγεια ύδατα της Μαραθόλακας με το πήδημα όπου υδρεύεται η Καλαμάτα? Είναι οι μπαλοποιητές ενδεδειγμένη λύση για τη διαχείριση των σύμμεικτων σκουπιδιών?..
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα μπορούν να λυθούν μόνο επιστημονικά. Δεν αφορούν τη πολιτική και δεν πρέπει να εμπλέκονται πολιτικές σκοπιμότητες στην επίλυση τους.
Αν είχαμε συνειδητοποιήσει αυτό το πολύ απλό πράγμα, δεν θα είχε πνιγεί από τα σκουπίδια η Καλαμάτα, δεν θα είχαμε σπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ για μπαλοποιητές, δεν θα είχε απαξιωθεί μία από τις πιο σύγχρονες και ακριβότερες μονάδες λιπασματοποίησης στην Ελλάδα και δεν θα κινδύνευε να μολυνθεί το νερό που πίνουμε με καρκινογόνες ουσίες.
Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά να το συνειδητοποιήσουμε.
Η ύπαρξη οποιαδήποτε χωματερής, δεν προσβάλει μόνο την υγεία μας και των παιδιών μας, προσβάλει τη νοημοσύνη μας! Η επιστήμη έχει τις λύσεις: ανακύκλωση, κομποστοποίηση, λιπασματοποίηση και παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα.
Ιδιαίτερα η παραγωγή ενέργειας και άλλων υλικών από σκουπίδια είναι η καλύτερη λύση για την διαχείριση τους! Δεν μυρίζει, δεν μολύνει και δεν αλλοιώνει το περιβάλλον.
Εφαρμόζετε ήδη σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, στη Γαλλία και στην Αγγλία. Μια τέτοια μονάδα θα μπορούσε να τοποθετηθεί στη Μεσσηνία, με τη συγκατάβαση όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κατοίκων του νομού μας.
ΟΧΙ στην ανεξέλικτη πολιτική της χωματερής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου