11.2.10

Λάρισα - Μεγάλη κομπίνα με ακάλυπτες επιταγές

Μια κομπίνα με ακάλυπτες επιταγές, που είχαν στήσει τρεις Λαρισαίοι και η οποία είχε ως θύματα πολλούς άλλους συντοπίτες τους επιχειρηματίες, αποκαλύφθηκε, όταν έγινε ανώνυμη καταγγελία σε συγκεκριμένη ελεγκτική αρχή, μέσω της οποίας επισημάνθηκε πως επίκειται να σκάσει «κανόνι» μεγάλων διαστάσεων στην αγορά.
Όπως έγινε γνωστό από τις διωκτικές αρχές, πριν από πέντε χρόνια, οι φερόμενοι ως δράστες είχαν συστήσει εταιρεία και μέσω αυτής προμηθεύτηκαν μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων από συναδέλφους τους, δίνοντας επιταγές, οι οποίες -εν συνεχεία- αποδείχτηκε ότι ήταν ακάλυπτες.
Οι τρεις που φέρονται ότι έστησαν την κομπίνα, προμηθεύονταν προϊόντα όπως ποτά, λάδια, χαρτικά, ελαστικά, ηλεκτρικά είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα οποία μεταπωλούσαν μισοτιμής κυρίως σε Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις, εισπράττοντας μεγάλα πόσα...
Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι από τα θύματα πήγαν στις τράπεζες, προκειμένου να εξαργυρώσουν τις επιταγές τους, όπου και έμαθαν ότι ήταν ακάλυπτες. Η όλη υπόθεση βρίσκεται τώρα στο στάδιο της διερεύνησης, τόσο από τις ελεγκτικές αρχές του ΥΠΕΕ Θεσσαλίας, όσο και από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται πολλοί επιχειρηματίες, που έχουν στα χέρια τους επιταγές από 15.000 έως και 45.000 ευρώ και οι οποίοι, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, έχουν αποταθεί σε δικηγόρους και έχουν καταθέσει αγωγές σε βάρος των τριών, ζητώντας να ασκηθούν και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των τριών.
Οι μέχρι τώρα έρευνες, πάντως, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση των τριών δεν έριξε «κανόνι» στην αγορά, λόγω επιχειρηματικών ανοιγμάτων σε περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά επειδή ολοκλήρωσε το χρόνο δραστηριότητάς της, αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου