13.2.10

Στον εισαγγελέα 30χρονος Ουκρανός για τη δολοφονία του αστυφύλακα Σπύρου Θεοδώρου στις 2 Απριλίου του 2009

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 30χρονος Ουκρανός που συνελήφθη χθες, μετά από έφοδο σε σπίτι της οδού Ξάνθου 13 στο Πέραμα και είναι ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του αστυφύλακα Σπύρου Θεοδώρου και του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου του Γεωργίου Αναγνωστόπουλου της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχε διαπραχθεί στις 2 Απριλίου του 2009 στη διασταύρωση Σκιάθου και Σκόκου στην Κυψέλη.
Ο δεύτερος δράστης είναι ο 34χρονος αδελφός του συλληφθέντα ο οποίος κατάφερε να διαφύγει χθες και αναζητείται. Αυτός είναι και ο άνθρωπος που πυροβόλησε στους δύο αστυνομικούς με την τραγική κατάληξη....
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυφύλακες είχαν μεταβεί στο σημείο μαζί με ομάδα της ΔΕΛΤΑ, μετά από καταγγελία για διάρρηξη σε αυτοκίνητο, αλλά απομακρύνθηκαν από τους συναδέλφους τους και τότε εντόπισαν τον 30χρονο τον οποίο ακινητοποίησαν για να τον ελέγξουν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου όμως παρεμποδίστηκαν από διερχόμενη Ελληνίδα η οποία επενέβη γιατί θεώρησε άδικη την ακινητοποίηση του δράστη και τους απέσπασε την προσοχή με αποτέλεσμα να τους πλησιάσει από πίσω ο αδελφός του ύποπτου αιφνιδιάζοντάς τους και τους πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τραυματίζοντάς τους σοβαρά.
Λίγο καιρό αργότερα, στις 5 Ιουνίου, ο Θεοδώρου υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός " όπου νοσηλευόταν.
Τα δύο αδέλφια από την Ουκρανία φεύγοντας από το σημείο της αιματηρής επίθεσης, πήραν μαζί τους την εξάρτηση του Αναγνωστόπουλου μαζί με το πιστόλι το οποίο περιείχε γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια, ένα εφεδρικό γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια, ένα ζεύγος χειροπέδες, μία πτυσσόμενη ράβδο, ένα φακό και το κινητό του τηλέφωνο. Επίσης πήραν την εξάρτηση του Θεοδώρου με το πιστόλι του και το κινητό του τηλέφωνο.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, τα δύο αδέλφια μετά το αιματηρό επεισόδιο έφυγαν στην Ουκρανία από όπου ο 30χρονος επέστρεψε πριν από έναν μήνα και με γυναικείο όνομα νοίκιασε μονοκατοικία στο Πέραμα όπου και έμεναν. Το σπίτι εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες και χθες έγινε έφοδος όπου συνελήφθη ο 30χρονος μαζί με δύο γυναίκες οι οποίες όμως δεν γνώριζαν τις δραστηριότητές του και αφέθηκαν ελεύθερες.
Ο 34χρονος αδελφός του έλειπε από το σπίτι την ώρα της εφόδου και επέστρεψε αργότερα αλλά είδε τους αστυνομικούς γι’ αυτό διέφυγε με ένα τζιπ Σουζούκι το οποίο άρπαξε από διερχόμενο πολίτη και το εγκατέλειψε στο λιμάνι όπου και βρέθηκε.
Όπως διαπιστώθηκε, ο καταζητούμενος Ουκρανός, το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου 2009, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ενώ επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα με αλλοδαπή φίλη του, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών και κατάφερε να διαφύγει. Επίσης διώκεται και από τις ουκρανικές αρχές και έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ληστεία και υπεξαίρεση.
Στο σπίτι της οδού Ξάνθου βρέθηκε το πιστόλι του δολοφονηθέντα αστυφύλακα Θεοδώρου καθώς και μια καραμπίνα, ένα περίστροφο, 490 φυσίγγια, ένα αεροβόλο τουφέκι και άλλος οπλισμός.
Επίσης βρέθηκαν 30.000 ευρώ που εκτιμάται ότι προέρχονται από ληστείες.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου