" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

12.5.10

Επιστολή Δημ. Δράκου στον Γιάννη Ραγκούση για Καλλικράτη

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος με θέμα “Οικονομικές και επιχειρησιακές ελλείψεις του Προγράμματος Καλλικράτης.
Ο κ. Δράκος στην επιστολή του αφού παρουσιάζει αναλυτικά τις οικονομικές και επιχειρησιακές ελλείψεις τονίζει μεταξύ άλλων: “ είναι ορατός ο κίνδυνος να περιέλθουμε στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν ως το 2004, καθώς αφενός οι πόροι που προβλέπει το νομοσχέδιο ….. υπολείπονται σημαντικά των πόρων που έχουμε κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης υπολογίσει ότι απαιτούνται κατ’ ελάχιστον για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε και, αφετέρου, δεν καλύπτουν τις πρόσθετες αρμοδιότητες, τη μισθοδοσία του προσωπικού, το κόστος των νέων επιτροπών και οργάνων που δημιουργούνται - και των οποίων τη χρησιμότητα εμείς αμφισβητούμε - και, γενικότερα, όλα εκείνα τα οποία μετακυλίονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στις Περιφέρειες. Αφού η φορολογική αποκέντρωση που μας υποσχεθήκατε εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο, ενώ οι υπόλοιποι πόροι που ως σήμερα εισπράτταμε απευθείας - κυρίως τέλη, πρόστιμα κλπ. - φαίνεται, από το κείμενο του νομοσχεδίου, ότι μας έχουν αφαιρεθεί!
Η σοβαρότητα και η έκταση του εγχειρήματος, ιδίως μάλιστα σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας απαιτεί, σταθερά και καλά προετοιμασμένα βήματα, με σχέδιο, αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τους θεσμούς. Και απαιτεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σαφείς απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θεσμοθετούμε ένα Πρόγραμμα, του οποίου η βιωσιμότητα είναι εξαρχής ναρκοθετημένη”.
Και καταλήγει ο κος Δράκος, αναφέροντας ότι “Ζητάμε, ο «Καλλικράτης» να πάρει τις σωστές του διαστάσεις, γιατί, έτσι όπως διαμορφώνεται, αποτελεί μια - κατά την άποψή μας - χαμένη ευκαιρία. Μια χαμένη ευκαιρία να ενισχυθεί η περιφερειακή δημοκρατία και ο ρόλος της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και θεσμικά και οικονομικά”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου