13.5.10

Νέα έργα στην Πελοπόννησο από το ΕΣΠΑ

Με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αλλά και ταχύτερη απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης, υπέγραψε τις εντάξεις για τη χρηματοδότηση - κατασκευή δύο έργων εθνικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 11.560.000 €, ενώ παράλληλα με απόφασή του, προωθούνται νέες προσκλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης.
Τα έργα των οποίων υπογράφηκε η χρηματοδότηση - κατασκευή και έχουν χαρακτηριστεί ως έργα "γέφυρες" από το Γ' Κ.Π.Σ. είναι η "Βελτίωση - κατασκευή της Ε.Ο. Ναυπλίου , Λυγουριού, τμήμα Αρκαδικό - Χάνι Μερκούρη" προϋπολογισμού 5.260.000 € και η "Κατασκευή τμήματος Κουμπίλα - Λουλούδι της οδού Τρίπολης - Άστρους" προϋπολογισμού 6.300.000 €……. Η πρόσκληση "Υποδομές στον Τομέα της Εκπαίδευσης" είναι προϋπολογισμού 37.260.632€ κι εμπεριέχει δύο κατηγορίες, τις κτιριακές υποδομές για την προσχολική, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προϋπολογισμού 25.260.632 € και τις υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προϋπολογισμού 11.788.295 €.
Στην πρώτη κατηγορία η πρόσκληση απευθύνεται στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της περιφέρειας, ενώ στη δεύτερη, για τις υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απευθύνεται στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Α-ΤΕΙ Καλαμάτας, που καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης για την προμήθεια σύγχρονου εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου