15.5.10

Διαμαρτυρία των Νέων Αγροτών για την συνεχιζόμενη κοροϊδία

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη - όπως τη χαρακτηρίζει - καθυστέρηση ενεργοποίησης του Μέτρου για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των Νέων Γεωργών, που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Γιαννόπουλος.
«Ήδη έχουμε αναθέσει την υπόθεση καθυστέρησης ενεργοποίησης του προγράμματος σε τρεις νομικούς, δύο εκ των οποίων στην Αθήνα και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε το θέμα όσο πιο ψηλά γίνεται και ας αργήσει η δικαίωσή μας», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος…… Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, επειδή - όπως ισχυρίστηκε - αφενός μεν ολιγώρησε, αφετέρου δε μείωσε, τόσο τον αριθμό των δικαιούχων όσο και των κονδυλίων.
Ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ πρόσθεσε πως πολλοί νέοι αγρότες, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να δικαιούνται την εφάπαξ ενίσχυση, προχώρησαν σε επενδύσεις «και τώρα - όπως είπε - ανατρέπονται τα πάντα. Είμαστε πολλαπλά αδικημένοι - φορτωμένοι με υποχρεώσεις και χωρίς κανένα δικαίωμα».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η ΠΕΝΑ, που εκπροσωπεί τους ανά τη χώρα νέους αγρότες (εκτιμάται πως συνολικά ανέρχονται σε περίπου 49.000), συστήνει στα μέλη της να μην υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις με τις Περιφέρειες για την εφάπαξ ενίσχυσή τους και ζητά «να πραγματοποιηθεί επιτέλους η συνάντηση με την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου