12.5.10

Το υψηλότερο πρόστιμο στην ιστορία του ΣΔΟΕ, σε εφοπλιστή

Πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ για φοροδιαφυγή και παραπομπή στον εισαγγελέα ετοιμάζεται να επιβάλλει η εφορία σε έναν από τους ισχυρότερους Έλληνες εφοπλιστές.
Πρόκειται για τον Κύπριο Γ.Π. ο οποίος μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι αγόραζε ακίνητα με ναυτιλιακό συνάλλαγμα, το οποίο εν συνεχεία εισήγαγε – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες – πριν από τη σύσταση των off Shore εταιριών, στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα.
Όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 μέχρι σήμερα, ο εφοπλιστής (και ο αδερφός του που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο), αγόρασε μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ακίνητα –φιλέτα της Αθήνας, της Μυκόνου, της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς……
Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον εφοπλιστή είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ΣΔΟΕ… 40 εκ. ευρώ!!
Μάλιστα είχε φθάσει στο σημείο να μην έχει καταβάλλει ούτε τον ειδικό φόρο 3% που αντιστοιχεί σε αυτές τις εταιρίες τις οποίες χρησιμοποιούσε για να φοροδιαφεύγει.
Επίσης, φέρεται να μην πλήρωνε τους φόρους από τα ενοίκια των ακινήτων σε τράπεζες και ιδιώτες επιχειρηματίες. Σε περίπτωση που ο Κύπριος επιχειρηματίας δεν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους, η περιουσία του θα δημευθεί.
Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου