12.4.11

Εικαστικοί περίπατοι στην Καλαμάτα ως τα τέλη Απρίλη

Ο ''Πολιτιστικός Αντίλογος'', με την υποστήριξη της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης ''ΦΑΡΙΣ'', του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει ανοιχτή έκθεση ευρείας κλίμακας με τίτλο ''Εικαστικοί Περίπατοι''.
Το περίγραμμα των "Εικαστικών Περιπάτων" περιλαμβάνει έκθεση εικαστικών έργων, τα οποία από χθες προβάλλονται σε σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας στην Καλαμάτα, καθώς και ένα σύνολο παράλληλων εκδηλώσεων με εικαστικό περιεχόμενο.
Η καινοτομία της έκθεσης είναι ότι τα έργα βγαίνουν από τους κλειστούς εκθεσιακούς χώρους και εκτίθενται στο κοινό σε μέρη όπου όλοι περνάνε μεγάλο μέρος της καθημερινότητας τους. Με τον τρόπο αυτό προβάλλονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και άγνωστα σε πολλούς, μέρη της πόλης, ενώ δίνεται μια άλλη προοπτική ανάπτυξης μέσα από τη λειτουργική ενοποίηση τέτοιων σημείων.
Η καλλιτεχνική αυτή προσέγγιση συμβάλλει στη διαμόρφωση εικαστικής παιδείας αφού, συμπληρώνει το έργο του εικαστικού τομέα της δημοτικής επιχείρησης ''ΦΑΡΙΣ'', με την εκπαίδευση που παρέχεται από το εικαστικό εργαστήρι αλλά και με τη λειτουργία της πινακοθήκης "Α. Τάσσος" και ταυτόχρονα αποτελεί ένα βήμα εικαστικής έκφρασης για όλους.
Η μεγάλη αυτή γιορτή της τέχνης θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου