6.9.11

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ - Έρχονται τα πρώτα 2.3 εκατ. ....ραβασάκια !

-600.000 δεν θα πάρουν ποτέ επιστροφή από την εφορία
- Πληρώνουν όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 12.000, ελάχιστες εξαιρέσεις
Τα πρώτα 2,3 εκατομμύρια «ραβασάκια» της εφορίας που θα περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες αναμένεται να ταχυδρομηθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε αντίστοιχο αριθμό φορολογουμένων.
Πρόκειται για την πρώτη - και μεγαλύτερη - παρτίδα των εκκαθαριστικών αυτών σημειωμάτων από την οποία το δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Αυτά έχουν προκύψει από την εκκαθάριση 4 εκατομμυρίων σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος. Έτσι απομένουν να εκκαθαριστούν 1,5 εκατ φορολογικές δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την αποστολή και νέας σειράς ειδοποιητηρίων που θα αφορούν στις δηλώσεις αυτές.
Σημειώνεται ότι το ποσό από τις έκτακτες εισφορές μπορούν οι φορολογούμενοι να το αποπληρώσουν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας.
Μαζί με το σημείωμα της ειδικής εισφοράς, θα πληρωθεί και το τέλος επιτηδεύματος των ελεύθερων επαγγελματιών ύψους 300 ευρώ για τη χρήση του 2010.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου