4.9.11

Μείζον ζήτημα η περιφερειακή ανάπτυξη !!

Η κρίση να γίνει ευκαιρία για ανάπτυξη στην Πελοπόννησο με καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήταν το μήνυμα της Πολωνής ευρωβουλευτού και προέδρου της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την περιφερειακή ανάπτυξη Ντανούτα Χούμπνερ. Η κ. Χούμπνερ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να μετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη με θέμα τις προκλήσεις για ανάπτυξη της Πελοποννήσου στην Ευρώπη των Περιφερειών.
Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν ζητήματα χάραξης νέων πολιτικών ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και της ταχύτερης απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά και της στενότερης συνεργασίας της Περιφέρειας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς η κ. Χούμπνερ έχει διατελέσει επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής με μακρά εμπειρία σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.
Η κρίση θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο εάν υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Εξάλλου, ο κ. Τατούλης, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το Σάββατο παρουσία της κ. Χούμπνερ, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και την Τρόικα για «έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο, χωρίς να περιλάβουν αναπτυξιακή διάσταση σε αυτό, που θα προστάτευε την χώρα μας από την βαθιά ύφεση στην οποία έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή του».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου