Στο Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρεία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Ρέππα συμμετείχε η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου.
Το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την παρούσα σύσταση, την Πέμπτη 18/01/12, καθώς είναι ένας θεσμός που ενεργοποιείται εκ νέου μετά το 2008, στον οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών, επιστημονικών, οικονομικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές και τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η βουλευτής Μεσσηνίας συμμετέχει στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόσο ως βουλευτής όσο και ως δικηγόρος.Σκοπός της ενεργοποίησης του συγκεκριμένου οργάνου, το οποίο από εδώ και στο εξής θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεννόησης και συναίνεσης που απαιτείται για τις επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να υπάρξει ένα εθνικό μέτωπο στήριξης της πρωτοβουλίας για τη διαμόρφωση ενός επιτελικού κράτους.
Η κα. Γιαννακοπούλου, στα πλαίσια της συμμετοχής της, αφού καλωσόρισε την πρωτοβουλία του Υπουργού, εξέφρασε τις απόψεις της, σχετικά με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ξεκάθαρου και αξιόπιστου σχεδίου για την αναμόρφωση του κράτους, το οποίο, μετά τη δέσμευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων θα εφαρμοστεί εις το ακέραιο. Η βουλευτής Μεσσηνίας, ανάμεσα σε άλλα, επεσήμανε ότι η εφαρμογή της επιτυχούς αναμόρφωσης του κράτους απαιτεί διακομματική συμφωνία και στήριξη, επί της ουσίας, ενώ προκειμένου να λάβει μεγάλες διαστάσεις και να συνδράμει στη δραστική εξέλιξη της διοίκησης στην Ελλάδα πρέπει να υπερβεί τους εκλογικούς κύκλους και τις πολιτικές σκοπιμότητες και να συνοδεύεται από αίσθηση καθήκοντος σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Τελειώνοντας την παρέμβασή της, η κα. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «η λύση στο γρίφο της αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης βρίσκεται στην εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και στην αλλαγή της εσφαλμένης νοοτροπίας συντήρησης και στασιμότητας. Συνεπώς, οι μεταρρυθμίσεις αυτής της έκτασης, απαιτούν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο θα συμμετέχει ο πολιτικός κόσμος, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες για την επίλυση ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα της χώρας, της αναποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση». Μάλιστα, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε και σε πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη, στην οποία αποτυπώνεται με σαφήνεια το συμπέρασμα ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση είναι υπέρ των αλλαγών που επιχειρούνται όπως η αξιολόγηση κ.α. Συνεπώς, πρέπει να αντιληφθούμε και να αξιοποιήσουμε αναλόγως το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα είναι σύμμαχοί μας σε αυτό το έργο και όχι αντίπαλοι».