4.2.12

Επεσαν οι μάσκες στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας !

Ο πρόεδρος της «συναλλαγής» του επιμελητηρίου αποκαλύπτεται... από τη πρώτη συνεδρίαση !!
Σαν να μην άλλαξε τίποτα από την προηγούμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο νέος πρόεδρος με την νέα διοίκηση ζητούν την Δευτέρα αυτή 6-2 να ψηφίσουν τα μέλη το προϋπολογισμό που όπως θα δείτε από μερικές επισημάνσεις πιο κάτω ,ότι το «πάρτι» συνεχίζεται... δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι ενώ οι επιχειρήσεις έχουν περάσει το κόκκινο αυτοί παραμένουν στον κόσμο τους με τις καρέκλες αγκαλιά.
Ο νέος προϋπολογισμός εκτός των άλλων ζητά να ψηφιστούν τα παρακάτω με τις ανάλογες αμφιβολίες:
- Προϋπολογίζει έσοδα από συνδρομές παλαιών ετών ύψους 400.000€ όταν εισέπραξε 383.000 το 2011 που είχαμε τις εκλογές και πολλές επιχειρήσεις πλήρωσαν προκειμένου να ψηφίσουν.
- Προϋπολογίζει έσοδα από συνδρομές τρέχουσας χρήσης ύψους 400.000€ όταν το 2011 εισέπραξε 390.000 και δεν λαμβάνει υπόψη καθόλου το γεγονός της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται όλες οι επιχειρήσεις.
- Κρατά σταθερές τις συνδρομές των επιχειρήσεων παρά τα όσα διατυμπάνιζε για 50% μειώσεις.
- Προϋπολογίζει έσοδα περίπου 200.000€ από συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα με αμφίβολη δυνατότητα χρηματοδότησης και μηδενικό ανταποδοτικό όφελος για τις επιχειρήσεις του νομού μας.
- Προϋπολογίζει έξοδα 35.000€ για αμοιβές ειδικών επιστημόνων όταν στην ΕΤΑΠ έχουν προσληφθεί δεκάδες άτομα. Αν απαιτείται η ύπαρξη ειδικών επιστημόνων τότε να γίνει αλλαγή στο υπάρχον προσωπικό με ειδικούς συμβούλους ανά θεματική κατηγορία που θα μπορούν να παράγουν το έργο που απαιτείται.
- Ποιες είναι οι ειδικές υπηρεσίες που παρείχαν στο επιμελητήριο οι εταιρίες knowledge, icap και το ινστιτούτο ναυτιλιακών εφαρμογών που τους οφείλονται 35.000€;
- Προϋπολογίζει έξοδα 360.000€ για την ΕΤΑΠ. Τελικά ποιο είναι το έργο της ΕΤΑΠ για τις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας;
- Πρόγραμμα INSMED 100.000€ για το 2012. Τι πρόγραμμα είναι αυτό και σε τι έχει ωφελήσει τις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας μέχρι σήμερα;best-tv.gr
Ν.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου