4.2.12

Νέο ρεκόρ ακρίβειας στο πετρέλαιο !!

Ρεκόρ όλων των εποχών κάνουν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, με το πετρέλαιο θέρμανσης «πρωταγωνιστή», καθώς η τιμή του ξεπερνά το 1 ευρώ το λίτρο. Πωλείται ακριβότερα από πέρυσι κατά 30% με 40%.
Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση. Η βαρυχειμωνιά των ημερών τα έχει οδηγήσει σε πρόσθετες δαπάνες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Η οικονομική ύφεση, που έχει προκαλέσει μείωση των εισοδημάτων, ωθεί τις οικογένειες σε περιορισμό της ζήτησης. Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές αναγκάστηκαν να αγοράσουν ποσότητες αυτήν την εβδομάδα, καθώς λόγω του κρύου κατανάλωσαν περισσότερα λίτρα. O,τι αγόρασαν τον περασμένο Οκτώβριο εξαντλήθηκε ή περιορίστηκε.
Και πάλι, όμως, ο κόσμος είναι εξαιρετικά φειδωλός στις αγορές του. Oπως περιγράφουν βενζινοπώλες, αγοράζουν ποσότητες 200, 300 το πολύ 500 λίτρων προκειμένου να περάσουν οριακά τις επόμενες παγωμένες μέρες. Μέχρι τώρα οι οικογένειες έκαιγαν πολύ ελάχιστες ώρες την ημέρα πετρέλαιο, ενώ στο φουλ... ήταν τα κλιματιστικά και στην επαρχία οι ξυλόσομπες. Οι πρατηριούχοι μιλούν για πτώση κατά 50% της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο ως γνωστόν από τον Οκτώβριο διατίθεται με αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης.
Χθες οι τιμές ήταν στο 1 ευρώ ανά λίτρο, με την ανώτατη να είναι στο 1,15 ευρώ το λίτρο. Το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, πωλείται στην Αιτωλοακαρνανία. Πάνω από το 1,10 ευρώ φτάνουν οι υψηλότερες τιμές σε Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Μαγνησία, Κυκλάδες, Σάμο, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Λακωνία, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ηλεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου