3.2.12

Φεύγουν τα χιόνια έρχονται βροχές και καταιγίδες !!

Ένα μικρό διάλειμμα φαίνεται πως θα κάνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σήμερα και θα παραχωρήσουν τη θέση τους στις βροχές και στις καταιγίδες.
Η θερμοκρασία πάντως αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο το πρωί και το βράδυ θα σημειωθεί και πάλι παγετός.
Η ΕΜΥ προβλέπει για την Αττική νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανότητα το μεσημέρι και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά –ημιορεινά και στις πεδινές περιοχές και στις πεδινές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές. Η θερμοκρασία από –2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, που στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –7 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 Βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι από –2 έως 5 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα το πρωί στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί από –3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σπέσουν λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα είναι τοπικά έντονες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου