4.2.12

Ημέρα μνήμης για τoν Ολυμπιακό !!

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τoν Ολυμπιακό και τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας που έπληξε την «ερυθρόλευκη» οικογένεια στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ.
Στο μνημείο που έχει αναγερθεί επί τούτω στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» τελέστηκε το μεσημέρι το ετήσιο μνημόσυνο της «Θύρας 7», για τον αδόκητο χαμό των 21 φιλάθλων του Ολυμπιακού την αποφράδα εκείνη ημέρα.
Στο γήπεδο του Νέου Φαλήρου πρώτα αφίχθησαν το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Οι ομάδες έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους, ενώ το σύνθημα «Θρύλε θυμήσου πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα κι οι νεκροί σου» δόνησε την ατμόσφαιρα.
Οι φίλαθλοι αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές, ζητώντας τους νίκη στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ και φωνάζοντας το σύνθημα «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».
Το «παρών» έδωσαν αθλητικοί και πολιτικοί φορείς του Δήμου Πειραιά, αθλητές από όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και τις Ακαδημίες του συλλόγου και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.
Στεφάνια, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι κ.κ. Μάκης Βορίδης (υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), Βασίλης Μιχαλολιάκος (δήμαρχος Πειραιά), Σπύρος Σπυρίδων (πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), Βαγγέλης Μαρινάκης, Ερνέστο Βαλβέρδε, Σωκράτης Κόκκαλης, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Σταύρος Νταϊφάς, Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Λούβαρης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Ακόμη, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι βετεράνοι του Ολυμπιακού, οι αθλητές της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, ο πρόεδρος και το Δ.Σ.
της ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΟΚ Κορδελιού, η ΠΕΦΟ Καλυβίων Αγρινίου, σύνδεσμοι της Θύρας 7 από την επαρχία, το «Τορόντο fan club», η «Θύρα 7», το Δ.Σ. του «Καραϊσκάκη», οι εργαζόμενοι του γηπέδου, οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού κ.α.
* Από το πρωί ξεκίνησε στο μουσείο του Ολυμπιακού εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων, η οποία κράτησε ως τις 15:00 το απόγευμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου