3.2.12

Ιστορική δικαίωση και λύση στο ιδιοκτησιακό της Μάνης !!

Υιοθετήθηκε η τροπολογία Κουσελά και έξι ακόμα βουλευτών.!!!
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έκανε αποδεκτή την τροπολογία που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, την οποία προσυπέγραφαν και οι βουλευτές Λ. Γρηγοράκος και Γρ. Νιώτης από το ΠΑΣΟΚ, Ι. Λαμπρόπουλος, Γ. Αποστολάκος, Α. Δαβάκης από τη Νέα Δημοκρατία και ο Π. Μαρκάκης από τον ΛΑΟΣ, με την οποία ζητείτο η άμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Μάνης.
Μετά την αποδοχή της τροπολογίας για την υπαγωγή της Μάνης στις εξαιρέσεις του άρθρου 62 του Ν. 998/79, ώστε να μην υπάρχει τεκμήριο κυριότητας υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, όπως ήδη ίσχυε για τις περιφέρειες των πρωτοδικείων των Ιονίων, της Κρήτης και οι νομοί Λέσβου, Σάμου, Χίου και τα νησιά Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κυκλάδες, ο κ. Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ικανοποίηση αυτού του διακομματικού και δίκαιου αιτήματος των Μανιατών έρχεται ως επιστέγασμα πολύχρονων παρεμβάσεων και προσπαθειών μας, τόσο στη Βουλή, όσο και έξω από αυτήν.
Τροπολογίες, ερωτήσεις και αναφορές είχαν κατατεθεί πολλές μέχρι σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Σε συνεργασία με το συνάδελφό μου Λεωνίδα Γρηγοράκο και άλλους βουλευτές και με τη στήριξη συλλόγων και μαζικών φορέων της Μάνης δουλέψαμε με συνέπεια και συνέχεια, τεκμηριώσαμε το αίτημα και ενημερώσαμε λεπτομερώς την Κυβέρνηση.
Δεν κομματικοποιήσαμε το πρόβλημα. Ενώσαμε δυνάμεις, βάζοντας πάνω από όλα τη Μάνη.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε τόσο με τον κύριο Παπακωνσταντίνου, όσο και τον κύριο Βενιζέλο- τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την κατανόηση- η τροπολογία έγινε αποδεκτή. Η υιοθέτησή της λύνει το σοβαρό ιδιοκτησιακό θέμα της Μάνης, που παρά τις προσπάθειες έμενε άλυτο εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να αποδείξουν το αυτονόητο.
Επιτέλους, αποκαθίσταται η ιστορική αλήθεια και δικαιώνονται ιστορικά οι Μανιάτες συμπολίτες μας, αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί και επίσημη, πλέον, αναγνώριση από την Πολιτεία ότι η Μάνη ποτέ δεν υποδουλώθηκε, ούτε ενσωματώθηκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία. »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου