3.2.12

"Επάγγελμα πατριώτης" !!

“Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων”- Samuel Johnson, 1775 !!!
Να λοιπόν ένα χαρακτηριστικό δείγμα μαφιόζων!!! Ήταν μήπως τίποτα μελαμψοί και αχτένιστοι και άπλυτοι; Μήπως δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά, που θα αποδείκνυαν στα αστυνομικά μπλόκα του ΔΝΤ-ΥΠΟ-ΠΡΟΠΟ ότι δικαιούνται να αναπνέουν; Ήταν μήπως “ανθέλληνες” αναρχικοί και “θολοκουλτουριάρηδες” αριστεροί;
Μπα.. τι θαύμα είναι τούτο; Κουστουμαρισμένοι, αξιοπρεπείς και... καλοταϊσμένοι;
Γίνονται αυτά τα πράγματα στις “καθώς πρέπει” κοινωνίες σαν τη δικιά μας;
Είναι δυνατόν οι πατριώτες να τοκο-γλύφουν άλλους πατριώτες;
Δηλαδή ο Βέγγος στην ταινία δεν ισχύει και στην πραγματικότητα; Δε μπορεί όνειρο θα είναι. Μα αν είναι όνειρο τότε ο “καλός ο κυριούλης¨, ο “Μακεδόνας”, ο πατριώτης της προεκλογικής αφίσας, γιατί λένε ότι είναι ο αρχηγός της συμμορίας;
Μα είναι απλό και ας αφήσουμε την πλάκα: υπάρχει ένα επάγγελμα που ήταν πάντα ανοικτό -και όμως “συντεxνιακό” αν ήσουν ακροδεξιός. Το επάγγελμα πατριώτης.
Η αφίσα μιλάει από μόνη της. Η αφίσα έχει την αισθητική που της αξίζει (δηλαδή κάτι μεταξύ ΥΕΝΝΕΔ και σκυλάδικου). Η αφίσα καλό θα είναι να μείνει μνημείο στην σκέψη μας την επόμενη φορά που κάποιος θα επικαλεστεί το συμφέρον της πατρίδας και του έθνους.
Αυτή η μπίζνα είναι μια, έχει κέρδη και δεν είναι για μένα και για σένα. Είναι για τους αστούς, τους μαφιόζους και τους εξυπηρετητές τους. Είναι για αυτούς που κούναγαν θυμωμένα τις γαλανόλευκες στο Σύνταγμα παριστάνοντας τον αγανακτισμένο δημοκράτη αλλά αν τους έπιανες συζήτηση μόνο για πραξικοπήματα σου μιλούσαν.
Καλή η μπίζνα δε λέω. Αλλά για εμάς τους υπόλοιπους, που είμαστε δεμένοι με τα δεσμά της μισθωτής εργασίας (η σκλαβιάς), θα πρέπει να μας γίνει μάθημα.
Δυστυχώς για τις σχολικές μας αυταπάτες, οι πατρίδες και τα έθνη αφορούν κάποιες μπίζνες. Των μεσαζόντων, των μεγαλέμπορων και των φραγκάτων, των ανθρώπων των νυχτερινών κέντρων, των μπάτσων, των δικαστών, των τοκογλύφων και των πολιτικών.
Δεν δέχομαι να κουνάω την ίδια σημαία που κουνάει ο Βαρδινιγιάννης, η Αγγελοπούλου, ο Βελόπουλος, ο Καρατζαφέρης, ο Παπαδήμος, και φυσικά τα καλόπαιδα των κυκλωμάτων. Δεν δέχομαι να κουνάω την ίδια σημαία που φέρουν στα κράνη τους οι στρατιώτες του στρατού κατοχής των ΜΑΤ. Δεν δέχομαι να κουνάω την ίδια σημαία με τους δήθεν αξιόμαχους αξιωματικούς που κλείνουν συμφωνίες για οπλικά συστήματα στο όνομα της ασφάλειας μας με τις βιομηχανίες όπλων.
Όποιος θέλει μπίζνες ας πάει να γίνει αφεντικό αν μπορεί. Αλλά να ξέρει ότι οι θέσεις όσο πάει λιγοστεύουν. Έχει κρίση ο καπιταλισμός και τα πραγματικά αφεντικά δεν μπορούν να ασχολούνται με τις φαντασιώσεις του καθενός.
Ο καπιταλιστικός κόσμος της ατομικιστικής ζούγκλας και του κέρδους κάνει μπίζνες. Εμείς τι κάνουμε για αυτό;
Α και να μην ξεχάσω -και ας με διορθώσει κάποιος- αλλά δεν είδα κανένα κανάλι να αναφέρεται στην ιδιότητα του μεγαλοστελέχους του ΛΑΟΣ που είχε ο εν λόγω κύριος. Τι έγινε; Αυτό δεν αποτελεί είδηση;
Ο καπιταλιστικός κόσμος της ατομικιστικής ζούγκλας και του κέρδους κάνει μπίζνες. Εμείς τι κάνουμε για αυτό;
Άντε, καλές δουλειές να ευχηθούμε τουλάχιστον.
Υ.Γ. Και μετά απορούμε πως αυτοκτονούν τόσοι επιχειρηματίες το τελευταίο καιρό. Αγορά το λένε και έχει πολλά είδη “πιέσεων”.24gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου