3.2.12

Επαναλειτουργεί και πάλι ο Παιδικός Σταθμός Γυθείου.

Η νέα Δημοτική Αρχή σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξεπέρασε όλα τα προβλήματα και τα εμπόδια που υπήρχαν και είχαν οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας του για τέσσερα χρόνια.
Έτσι εδώ και λίγες ημέρες, σε έναν καινούργιο χώρο, δίπλα στο Εθνικό Στάδιο Γυθείου, ο οποίος και ανταποκρίνεται στα σύγχρονα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά δεδομένα, σαράντα παιδάκια σε ένα ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας, γίνονται κοινωνοί της φροντίδας και της θαλπωρής του εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο με το έργο του βοηθά να αναπτυχθούν αφ΄ ενός μεν οι ικανότητες αφ΄ ετέρου η προσωπικότητά τους και την κοινωνικότητά τους.
Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, με τις ενέργειές του και τα αντανακλαστικά που επέδειξε και στο θέμα αυτό, ανταποκρίθηκε τάχιστα στο αίτημα των γονέων και της κοινωνίας για επαναλειτουργία του Παιδικού Σταθμού Γυθείου.
Παρουσία των γονέων, στα πρόσωπα των οποίων ήταν έκδηλη η ικανοποίηση για τις θετικές εξελίξεις, στο κομβικό αυτό κομμάτι για την προσωπικότητα των παιδιών, πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού, οι εργασίες του οποίου, με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής Μάνης ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Την τελετή του Αγιασμού, ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος, ενώ από πλευράς Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν οι: Γεωργία Λυροφώνη- Αντιδήμαρχος , Γεώργιος Ροζάκης - Πρόεδρος του Ν.Π. Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού -(στην αρμοδιότητα του οποίου εντάσσεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού) και ο οποίος καλωσόρισε παιδιά και γονείς, Κατερίνα Κολοκοτρώνη, Αντώνης Κουμεντάκος, Νίκος Μαυροειδόγγονας, Ελένη Δρακουλάκου, Θεόδωρος Χριστοδουλάκος, Μιχάλης Αγριόδημας, Γεώργιος Κατσαφούρος και Ηλίας Γεωργαράκος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου