3.4.12

Εθνικός δρόμος και Αρδευτικό Παμίσου στο επίκεντρο των Συναντήσεων Αλευρά

Σήμερα επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ο Δ/ντής της ΕΥΔΕ κ. Καρνέσης Ιωάννης και τον ενημέρωσε σχετικά με την ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου. 
 Ο κ. Αλευράς έθεσε το θέμα που έχει προκύψει στον κόμβο του Πηδήματος και ζήτησε την επίλυσή του. Ο κ. Καρνέσης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό και προέκυψε από την άρνηση ολίγων ιδιοκτητών να παραχωρήσουν την ιδιοκτησία τους. Ως δεύτερο θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε την αποκατάσταση του προβλήματος στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας στη θέση Δερβένι.
Ο κ. Καρνέσης τον διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα δηλαδή η εκτέλεση της μελέτης που προβλέπει την πασσάλωση του συγκεκριμένου κομματιού και θα ολοκληρωθεί περί το τέλος Αυγούστου.
O Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι σε μήκος 23.000 τ.μ. περίπου κατά μήκος της εθνικής οδού, θα πρέπει να βελτιωθεί ο ασφαλτοτάπητας, ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητά του, η οποία έχει προκληθεί από την καθημερινή χρήση βαρέων οχημάτων της αναδόχου εταιρείας που κατασκευάζει το έργο. Τέλος ο κ. Καρνέσης ανέφερε ότι ο δρόμος Τρίπολης – Καλαμάτας θα παραδοθεί σε κυκλοφορία μέχρι τον κόμβο του Πράκτικερ στο τέλος Μαΐου.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» του Διοικητηρίου, με θέμα την λειτουργία του αρδευτικού δικτύου της άνω ζώνης Παμίσου του ΓΟΕΒ, με την συμμετοχή των προέδρων τοπικών συμβουλίων και υπερεσιακών παραγόντων της Π.Ε Μεσσηνίας και δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την σωστή και έγκαιρη λειτουργία του δικτύου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μέχρι 20 Απριλίου , να έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που έχουν γίνει στο δίκτυο (βάνες κ.λ.π.), ώστε να αρχίσει έγκαιρα η αρδευτική περίοδος.
Επισημάνθηκε επίσης ότι υπάρχουν αρκετές οφειλές καλλιεργητών και προγραμματίστηκε η είσπραξή τους. Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι στις 24 Απριλίου θα γίνει δημοπράτηση έργου ύψους 250.000 ευρώ, για την βελτίωση του αρδευτικού δικτύου στην κάτω ζώνη Παμίσου για προώθηση της ορυζοκαλλιέργειας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου