2.5.12

Ισπανία ...Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ελλάδα !!

Επιβεβαιώθηκε η... είσοδος της Ισπανίας σε ύφεση!!
ΕΠΙΣΗΜΑ σε ύφεση έχει εισέλθει η ισπανική οικονομία, μετά την ανακοίνωση από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,3% στο α'Α τρίμηνο του 2012. 
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να «μαζέψει» τη δημοσιονομική της αστάθεια, με τον υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκουίδος, να ανακοινώνει ότι θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση ορισμένων κρατικών μέσων μεταφοράς. Η επίσημη ανακοίνωση για το ποια από αυτά θα ιδιωτικοποιηθούν θα  δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
«Η κυβέρνηση έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα - οδικό χάρτη, βάσει του οποίου θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν ορισμένα κρατικά μέσα μεταφοράς. Το αρμόδιο υπουργείο έχει φροντίσει να εξετάσει εξονυχιστικά την όλη υπόθεση. Την Παρασκευή θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις», τόνισε ο κ. Ντε Γκουίδος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι φήμες ότι η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας «τοξικής τράπεζας» (Bad Bank), στην οποία θα διοχετευθεί το μεγαλύτερο μέρος των επισφαλειών των ισπανικών τραπεζών. Πάντως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας δέχθηκαν ένα ακόμη –αν και αναμενόμενο– πλήγμα, μετά την υποβάθμισή 16 εξ αυτών από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor'Αs. Ένας ακόμη οίκος αξιολόγησης, ο Egan-Jones, προχώρησε σε υποβάθμιση της ισπανικής οικονομίας σε «BB+» από «ΒΒΒ-» προηγουμένως. Σημειώνεται ότι ο Egan-Jones είναι ο πρώτος οίκος που ουσιαστικά θέτει την αξιολόγηση των ισπανικών ομολόγων στο επίπεδο «σκουπίδια» («junk»).  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου