1.5.12

Βενιζέλος στον Guardian: Δεν είναι εξασφαλισμένη -ό,τι κι αν συμβεί- η παραμονή στο ευρώ

Ως τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις εκλογές της Κυριακής μιλώντας στην εφημερίδα Γκάρντιαν, στην πρώτη συνέντευξή του σε ευρωπαϊκή εφημερίδα μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τον κ. Βενιζέλο η μάχη θα κριθεί τις τελευταίες ημέρες, με τους Έλληνες ψηφοφόρους να καλούνται να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν θέλουν να ακολουθήσουν μια ευρωπαϊκή πορεία, κάτι που είναι ασφαλές και υπεύθυνο ή κάτι διαφορετικό.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει το ευρώ υπάρχουν ορισμένες παρανοήσεις που τον ενοχλούν. Εξηγεί ότι είναι παρανόηση η άποψη πως η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι εξασφαλισμένη ό,τι κι αν συμβεί, γεγονός που σημαίνει ότι από την κάλπη πρέπει να προκύψει πολιτική σταθερότητα.
«Δεν υπάρχει λόγος, σκεπτόμενοι λογικά, για την Ευρώπη και την ευρωζώνη να εκδιώξουν την Ελλάδα από το ευρώ. Αλλά έχουμε ένα σύστημα με πολλά μέρη, πολλές χώρες, πολλές κυβερνήσεις και πολλά εκλογικά σώματα και θα μπορούσαμε να έχουμε εξελίξεις που, παρά τη λογική, δεν ελέγχονται», προειδοποιεί ο κ. Βενιζέλος.ΕΡΤ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου