16.6.12

Πιστεύετε τους δημοσκόπους όταν ο Τσίπρας τάζει σε όλους ζεστό χρήμα;


Δημήτρης Καμπουράκης
Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω διόλου τους δημοσκόπους. Πιστεύω περισσότερο αυτά που μου λέει η λογική μου, κι ας στηρίζεται στην πιο χυδαία μπακάλικη αριθμητική. Ιδού, λοιπόν, τι προσθέτω στο μπακαλοντέφτερο μου:
Έχουμε 1.000.000 ανέργους, μαζί με τις οικογένειες τους.
Τι υποσχέθηκαν σ’ αυτούς ο Αντώνης ή ο Βαγγέλης; Ότι θα βάλουν μπροστά ένα πρόγραμμα να φτιαχτούν δουλειές σιγά-σιγά. Τι υποσχέθηκε ο Αλέξης; Ότι θα αυξήσει αμέσως το επίδομα ανεργίας και θα διπλασιάσει αμέσως τον χρόνο καταβολής του.
Έχουμε κοντά στο 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τι τους είπαν ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης;
Ότι τους αγαπούν, πλην πρέπει να μειωθεί ο δημόσιος τομέας που είναι υδροκέφαλος. Τι τους υποσχέθηκε ο Αλέξης;
Ότι δεν θα απολύσει κανέναν, ενώ θα προσλάβει και μερικές νοσοκόμες. Για δύο οργανισμούς όλους κι όλους που κατάφεραν οι προηγούμενοι να κλείσουν (Εργατική Κατοικία και Εστία, μετατάσσοντας κι όχι απολύοντας τους υπαλλήλους τους), ο Αλέξης εξήγγειλε άμεση ανασύστασή τους, δίνοντας το κατάλληλο μήνυμα εκεί που ήθελε.
Έχουμε 600.000 αγρότες και κτηνοτρόφους. Ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης δεν τους υποσχέθηκαν τίποτα. Ο Αλέξης υποσχέθηκε το άμεσο κούρεμα των οφειλών από αγροτικά δάνεια.
Έχουμε πάνω από 1.000.000 οφειλέτες στεγαστικών δανείων. Ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης δεν ασχολήθηκαν μαζί τους. Ο Αλέξης υποσχέθηκε άμεσο κούρεμα σε οφειλές άνω των 200.000 ευρώ.
Έχουμε άγνωστο αριθμό οφειλετών επαγγελματικών δανείων σε τράπεζες. Ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης δεν τους υποσχέθηκαν τίποτα. Ο Αλέξης, στα πλαίσια της νέας «σεισάχθειας», υποσχέθηκε άμεσο κούρεμα των οφειλών τους.
Έχουμε μερικά εκατομμύρια εργαζομένων (ακόμα) στους οποίους ο Αλέξης υποσχέθηκε άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού, τρία εκατομμύρια συνταξιούχους στους οποίους υποσχέθηκε άμεση αύξηση σύνταξης και πολλά εκατομμύρια φορολογούμενους, στους οποίους υποσχέθηκε άμεση επαναφορά του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ. Έχουμε και 7.000.000 χαρατσωμένους μέσω ΔΕΗ, στους οποίους υποσχέθηκε άμεση κατάργηση του χαρατσιού.
Εσείς τώρα τι νομίζετε ότι θα κάνει ο άνεργος, ο δημόσιος υπάλληλος, ο αγρότης που χρωστά, ο δανειολήπτης, ο ελλειμματικός μαγαζάτορας, ο φορομπηγμένος και ο χαρατσωμένος ψηφοφόρος; Πιστεύετε ότι θα αθροίσει όλα όσα έταξε σε όλους ο Αλέξης και θα αναλογιστεί αν βγαίνει ο συνολικός λογαριασμός ή θα κοιτάξει τι θα βάλει αυτός στο πορτοφόλι του σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι Αλέξιες υποσχέσεις στον ίδιο προσωπικά; Εγώ σας βεβαιώνω για το δεύτερο. Άλλωστε, κάποια στιγμιαία αμφιβολία που πήγε να μπει στο κεφάλι του, διαλύθηκε αμέσως μόλις ο Αλέξης εξήγησε ότι δεν κρατά το ραβδί του Χάρι Πότερ, άρα τάζει μόνο λογικά και πραγματοποιήσιμα πράγματα.
Ο Αντώνης κι ο Βαγγέλης, (με βαριά πληγωμένη ήδη την αξιοπιστία τους) μιλούν για αργές και βασανιστικές εξόδους απ’ την κρίση, οικονομικές αναπτύξεις και αόριστες επενδύσεις σε βάθος χρόνου. Ο Αλέξης υπόσχεται σε πάρα πολλούς, ζεστό χρήμα σήμερα. Και συνεχίζετε να πιστεύετε τους δημοσκόπους; Εγώ, πάντως, μετρώ (ευκολόπιστα;) κεφάλια και ξαναθροίζω τα παλαιά ψηφαλάκια του νέου «πάρα πολλά λεφτά υπάρχουν ΤΩΡΑ»…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου