" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

15.6.12

Δραγασάκης: Δε μιλάμε για μονομερή παύση πληρωμών


"Δε μιλάμε για μονομερή παύση πληρωμών, αλλά για συμφωνία με τους πιστωτές μας", δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau. 
Τονίζει ότι μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη και κάνει λίγο για την ανάγκη ρεαλιστικής επιλογής για τον τερματισμό της κρίσης χρέους. "Μία αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία όπου θα υπάρχει απασχόληση για όλους είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας", δηλώνει ο κ. Δραγασάκης και εξηγεί ότι η παρούσα πολιτική καθιστά ολοένα και περισσότερο αναγκαία την έξωθεν βοήθεια, επειδή το δημόσιο χρέος αυξάνει ανεξέλεγκτα λόγω της ύφεσης και επειδή, λόγω της ανασφάλειας, πολλοί Έλληνες μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός της χώρας.

"Εμείς, απ’ την πλευρά μας, θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα λιγότερο εξαρτημένη από την έξωθεν βοήθεια", δηλώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι δεν θέλει οι φορολογούμενοι της Ευρώπης να ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο μόνο για να σωθούν οι τράπεζες. "Μέχρι τώρα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση με διαρκώς νέα δάνεια και με σκληρά μέτρα λιτότητας. Είναι σα να δίνει κανείς σ’ έναν υπερχρεωμένο άνθρωπο κι άλλα δάνεια αντί για δουλειά.  Αποτέλεσμα: η θεραπεία κατά της κρίσης κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη", επισημαίνει και προσθέτει ότι "για να πετύχουμε ανάπτυξη θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τους παράγοντες εκείνους που οδήγησαν στην ύφεση- και η μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών είναι τέτοιοι παράγοντες".

Ο κ. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο, αλλά την ελπίδα ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αλλάξει" και αποδίδει στο σύστημα του δικομματισμού την ευθύνη για την κρίση. Διαβεβαιώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την Ελλάδα ως κομμάτι της Ευρώπης. "Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το status της χώρας μας. Εάν κανείς δει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ, θα μπορούσε να πει: ίσως δε θα έπρεπε η χώρα να ενταχθεί. Όμως τώρα αποτελεί ήδη μέρος του ευρώ και μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου