16.6.12

Όλα έτοιμα για τις εκλογές


Όλα είναι έτοιμα για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης. Σε αυτό συμφώνησαν πλήρως και οι πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Γιάννης Σγουρός και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστας Ασκούνης, οι οποίοι είχαν συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, μετά την πετυχημένη γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα λήξει στις 19:00 το βράδυ. Το πού ψηφίζετε μπορείτε να το πληροφορηθείτε στη διεύθυνση - link στο τέλος του άρθρου.
Επιπλέον, τόσο ο υπουργός όσο και οι δύο εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι θα εργαστούν για την άψογη διοργάνωση των εκλογών, ενώ ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «το υπουργείο και ο υπουργός ουδέποτε έλαβαν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου, οποιασδήποτε δήλωσης οργάνου που να σχετίζεται με απεργία ή άλλης φύσεως κινητοποίηση».

Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν την ΠΟΕ ΟΤΑ να έχει προκηρύξει απεργία για την ημέρα των εκλογών, εξαιτίας του ιδιαιτέρως χαμηλού εκλογικού επιδόματος- ορίστηκε στα 126 ευρώ, μικτά, αυξημένο, πάντως, κατά 30% έναντι του εκλογικού επιδόματος των περασμένων εκλογών- ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι «όλα αυτά που διαβάζω διαδίδονται στον Τύπο, αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση». Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού αναγνώρισε τη συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων και το ότι η εκλογική αποζημίωση που λαμβάνουν είναι πολύ μικρή, συμπλήρωσε ότι «φροντίσαμε, κατ' εξαίρεση και στο πλαίσιο φυσικά του στενού προϋπολογισμού που είχαμε, να δώσουμε αύξηση 30% στους δημοτικούς υπαλλήλους. Ξέρω ότι αυτό το ποσοστό είναι πάλι σχετικά μικρό, σε σχέση με την εργασία τους, αλλά είναι πάρα πολλοί. 'Αρα, το συνολικό κόστος για 30.000 υπαλλήλους ξέρετε πως είναι πολύ μεγάλο».

Επίσης, ο κ. Μανιτάκης ευχαρίστησε τους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους υπαλλήλους των Περιφερειών, αλλά, όπως ανέφερε, «ειδικά τους υπαλλήλους των δήμων, γιατί ξέρω ότι αυτοί φέρουν σημαντικό βάρος για τη διενέργεια των εκλογών και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι θα επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως το επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια». Κατά τ' άλλα, ο κ. Μανιτάκης αναφέρθηκε στη γενική δοκιμή, που διεξήχθη σε συνεργασία του υπουργείου με δήμους και περιφέρειες και τόνισε ότι «διαπιστώσαμε ότι από τεχνολογική, ηλεκτρονική και διοικητική άποψη όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».  Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρός πρόσθεσε στις δηλώσεις του υπουργού ότι <<θα είμαστε για πρώτη φορά σε θέση να δώσουμε τα αποτελέσματα έγκαιρα και πολύ πιο σύντομα απ' άλλες φορές, λόγω και της καινούργιας εφαρμογής μέσω φαξ. Ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε με τη σειρά του κι αυτός στην άριστη συνεργασία μεταξύ υπουργείου Περιφερειών και δήμων, δήλωσε βέβαιος για την άρτια διοργάνωση των εκλογών, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Μανιτάκη, γιατί με παρέμβασή του λύθηκαν προβλήματα που χρόνιζαν, όπως αυτό της κοινωφελούς εργασίας.

Η Singular Logic εμφανίζεται βέβαιη ότι θα μπορεί να δώσει, έως τις 9.30 το βράδυ, της 17ης Ιουνίου, ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς τα στοιχεία είναι πρόσφατα, με όλα τα νέα δεδομένα που εμφανίστηκαν στις προηγούμενες εκλογές και, βεβαίως, χωρίς την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών.

Που ψηφίζω
:
Συμπληρώνοντας στη σελίδα από το site του Υπουργείου Εσωτερικών τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό)*, ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζετε, μπορείτε πληροφορηθείτε και να βρείτε στο χάρτη το εκλογικό τμήμα που ψηφίζετε.
(Προσοχή: Στο πεδίο όνομα θα πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία όπως εμφανίζονται στην αστυνομική σας ταυτότητα, π.χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και όχι ΓΙΩΡΓΟΣ).
Επιλέξτε τη διεύθυνση /Link:
www.ypes.gr/services/eea/eea.htm

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου