5.6.12

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να καλλιεργεί την εντύπωση ότι στη Δικαιοσύνη είναι δυνατόν να υπάρξουνε ρωγμές»


 amen.gr
Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως δεν επιτρέπεται να αποδίδονται "ρωγμές" στο θεσμό της Δικαιοσύνης έστειλε χθές από την Καλαμάτα ο επιχώριος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, παρουσία της Προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Ρ.Ασημακοπούλου, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ι.Τέντε και της ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος της χώρας, σε χαιρετισμό του στο επίσημο γεύμα που παράθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, με αφορμή τον εορτή του Αγίου Πνεύματος
 «Ένας από τους πυλώνες που όχι μόνο συντηρεί αλλά και καλλιεργεί την ενότητα και την Κοινωνία είναι και η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη έτσι όπως διαχρονικά διαφυλάχθηκε στη συνείδηση του ατόμου και έτσι όπως διαχρονικά και λειτουργικά φανερώθηκε μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία μέχρι τις μέρες μας. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας αυτόν τον θεσμό, αυτόν τον κοινωνικό στύλο, αυτό το σημείο μέσα από το οποίο εκφράζεται και διαφυλάσσεται η ενότητα του λαού και να το σεβαστούμε αλλά πάνω απ’ όλα να το υπηρετήσουμε ο καθένας από τον χώρο που βρίσκεται.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να θεωρεί ή να καλλιεργεί την εντύπωση ότι μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης είναι δυνατόν να υπάρξουνε ρωγμές  τέτοιου είδους οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνική ρήξη και διάσπαση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χαρακτηρίζοντας επιτακτικό και επίκαιρο τον ρόλο των Δικαστών και Δικηγόρων, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο της κρίσης, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ενότητας.
Νωρίτερα στην ομιλία του, μετά τη θεία λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, παρουσία της ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχήθηκε όπως σε αυτή την εποχή της κρίσης, «όχι μόνο οικονομικής και κοινωνικής αλλά και αξιών και θεσμών», το παράκλητο Πνεύμα, «να φωτίσει τους ισχυρούς ώστε να οδηγηθούν σε τέτοιες επιλογές οι οποίες θα αποβούν προς το συμφέρον του λαού και του Γένους».

Και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συνέχισε:

«Το παράκλητο Πνεύμα να ενδυναμώσει και να ενισχύσει το λαό ώστε ν’αντέξει τις δοκιμασίες και να βγει νικητής από την κρίση επ’ οφελεία του μέλλοντος των παιδιών μας και των εγγόνων μας. Το παράκλητο Πνεύμα ν’αποκαλύψει στους ανθρώπους ολόκληρη την αλήθεια που είναι η ενότητα και η Κοινωνία μας, όχι μόνο η εκκλησιαστική αλλά και η ανθρώπινη και η διαπροσωπική. Αυτή η ενότητα προϋποθέτει σεβασμό στην ελευθερία και στην ανθρώπινη προσωπικότητα, στοιχεία τα οποία αποτελούν τη βάση για την επίτευξη μιας πραγματικής και ουσιαστικής συμβίωσης και συνύπαρξης των ανθρώπων γιατί μόνο τότε θα κατανοήσουμε με ποιο τρόπο θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση αφού η πραγματική ανθρώπινη Κοινωνία και συμβίωση θα μας αφυπνίσει ώστε όχι μόνο να βιώσουμε την αλήθεια που μας αποκαλύπτει ο Παράκλητος αλλά και να την πραγματώσουμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επισήμανε:

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα εκπλήρωσης θείας επαγγελίας και προσδοκίας. Αυτή την ημέρα καλούμεθα όλοι να δώσουμε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αφήσουμε τον λαό μας να αισθανθεί ορφανός αλλά ότι θα βιώσει τον Θεό μεθ’ εαυτόν. Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή αυτή που ο λαός μας δοκιμάζεται και υποφέρει, όλοι εμείς δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι και ανενεργοί και να μην του καλλιεργούμε την έμπρακτη ελπίδα και προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στο λαό, σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται, που του αμφισβητούν την προσωπικότητα, που τον υπονομεύουν και που τον χρησιμοποιούν ιδιοτελώς».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου