28.12.12

ΤΡΙΠΟΛΗ-Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ύψους 15 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Τρίπολης, ύψους 15,1 εκατ. ευρώ, μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, εν μέσω πυρών από το σύνολο της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για φτωχό κι αντιαναπτυξιακό πρόγραμμα έργων.

Η αντιπολίτευση ανέφερε ότι από το τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζει ο μισός δήμος και κυρίως η περιφέρεια των χωριών. Προσέθεσαν, πως τα περισσότερα έργα είναι στο όριο της απευθείας ανάθεσης, χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική και για εξυπηρέτηση ημετέρων, ενώ ο Δημήτρης Νικολάου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, είπε ότι «ο Καλλικράτης έδειξε τα δόντια του» συμπληρώνοντας ότι το πρόγραμμα, «άλλα πράγματα εξυπηρετεί και καλούμε εργαζόμενους να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης σημείωσε για το τεχνικό πρόγραμμα του 2013, ότι συντάχθηκε σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες της κυβέρνησης κι ότι περιλαμβάνει έργα με εξασφαλισμένες πιστώσεις που θα εκτελεστούν.

Επεσήμανε ότι, δεν θα μπορούσε να είναι αναπτυξιακό στον βαθμό που θέλει ακόμα και η ίδια η δημοτική αρχή, διότι δεν υπάρχουν χρήματα. Προσέθεσε ότι η αντιπολίτευση καταστροφολογεί και τόνισε: «τι να κάνουμε; Να ζητήσουμε λεφτά από τη Λαγκάρντ; Ή να κόψουμε χρήμα στο υπόγειο του δημαρχείου για να φτιάξουμε φιλόδοξο πρόγραμμα; Είναι ένα φτωχό πρόγραμμα σε μία πτωχευμένη χώρα».

Τέλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει όραμα και υπογράμμισε ότι, δεν τον ενδιαφέρει να βάλει τη σφραγίδα του σε κανένα έργο, αλλά να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν τα έργα που έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, γιατί αυτό είναι που μετράει. Παράλληλα, τόνισε πως «σε πραγματικά μεγέθη, και όχι θεωρητικά, υλοποιείται το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα που έχει υλοποιηθεί ποτέ στον δήμο Τρίπολης και μάλιστα υπό δυσμενείς οικονομικές συνθήκες».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου