29.12.12

Προς παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως τις 5 Ιανουαρίου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ 5 ημερών σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ, που λήγει τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου. 
Σε μια προσπάθεια να επιτύχει το στόχο που έχει τεθεί για συνολικές εισπράξεις 1,2 δισ. ευρώ, το υπουργείο αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει προθεσμία έως τις 5 Ιανουαρίου στους πολίτες που ταλαιπωρούνται στις τράπεζες και στις εφορίες.

Μέχρι σήμερα έχουν τυπωθεί πάνω από 5.000.000 σημειώματα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, ενώ έχουν καταβληθεί συνολικά 700.000.000 ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκτιμά πως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα ανακοινωθεί επισήμως η παράταση της καταληκτική προθεσμίας, τα συνολικά έσοδα θα έχουν φτάσει τα 900.000.000 ευρώ. 'Αρα, το στοίχημα για την είσπραξη των υπόλοιπων 300.000.000 ευρώ θα κριθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στις εφορίες επικρατούσε και χθες το αδιαχώρητο από πολίτες που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στις εφορίες όλης της χώρας περισσότερες από 76.000 πινακίδες, περίπου όσες είχαν κατατεθεί και το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Υπολογίζεται ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα λήξει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών, ο αριθμός των οχημάτων που θα τεθούν σε ακινησία θα υπερβεί τις 80.000.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το TAXISnet είτε με τον ΑΦΜ τους, μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω web banking.
Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο TAXISnet μπορούν να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας τους. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει πάντα στο αυτοκίνητό του την απόδειξη, που ουσιαστικά αντικαθιστά το σήμα.
Όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από τη ΓΓΠΣ με διασταυρώσεις και θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω TAXISnet.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου