28.12.12

Συγγενείς του Παπακωνσταντίνου τα τρία νέα πρόσωπα στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ ;

Πολιτικό σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη πως ο  πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα τρία πρόσωπα που έλειπαν από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, να σχετίζονται με λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη με τη δεύτερη λίστα που έφτασε στη χώρα μας έχει διαφορές μόνο σε ότι έχει να κάνει με τρία ονόματα.

Τα ονόματα αυτά φέρονται να έχουν μεταξύ τους σχέση και το ένα από αυτά φέρεται επίσης να έχει άμεση σχέση με τον πρώην υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το πρόσωπο που έχει σχέση με τον πρώην υπουργό φέρεται να έχει δύο λογαριασμούς, έναν ανενεργό και έναν ακόμη με καταθέσεις ύψους 1.222.000 δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο πρώτος υπουργός που ήρθε σε επαφή με την λίστα. Όπως ο ίδιος ανέφερε στην επιτροπή της βουλής ζήτησε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ να γίνει έλεγχος σε κάποια ονόματα.

Στη συνέχεια όπως είχε πει ο πρώην υπουργός έκανε αντίγραφο της λίστας το οποίο παρέδωσε στον Ιωάννης Διώτη που είχε αναλάβει επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Το πρωτότυπο της λίστας όπως είπε ο πρώην υπουργός δεν γνωρίζει που βρίσκεται. Το είχε δώσει για φύλαξη στο γραφείο του, αλλά χάθηκε.

Οι πληροφορίες πάντως ότι “λείπουν” από την πρωτότυπη λίστα τα στοιχεία για τα ονόματα που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό δεν αποδεικνύουν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει σχέση με λογαριασμούς στην Ελβετία ή τα ποσά που περιλαμβάνονται σε αυτούς. Δημιουργείται ωστόσο μείζον ζήτημα από τη στιγμή που ο ίδιος υπήρξε ο βασικός χειριστής της και ταυτόχρονα πολλά ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν στην αφαίρεση των στοιχείων αυτών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες. Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου