28.12.12

Στην πλάτη ανέργων όργιο με ρεμούλες από ΜΚΟ

Ακρως ελληνικό το φαινόμενο. Το περιβόητο πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων μέσω ΜΚΟ που άρχισε να τρέχει τον περασμένο Μάιο και μάλιστα με χρήματα που δεν πληρώνει ο ελληνικός λαός ουσιαστικά απειλείται να τιναχτεί στον αέρα καθώς επικράτησε και πάλι η ρεμούλα.
Ουσιαστικά αποκαλύπτεται ότι πολλές ΜΚΟ που στήθηκαν σε μια νύχτα με μόνο σκοπό την είσπραξη της προμήθειας του 5% που προβλεπόταν, τώρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις με αποτέλεσμα χιλιάδες από τους περίπου 56.000 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν να είναι απλήρωτοι για μήνες και να κινδυνεύουν να μην πάρουν ποτέ τα χρήματά τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" από τα 188 εκατομμύρια ευρώ που προβλεπόταν από το πρόγραμμα έχουν εκταμιευτεί μόλις τα 30 με 40 εκατομμύρια καθώς προκύπτει πρόβλημα με τις ΜΚΟ.
Ούτε φορολογική ενημερότητα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτές οι οργανώσεις και έτσι τα χρήματα δεν μπορούν να απορροφηθούν. Αν και οι προσλήψεις στους δήμους έγιναν, χιλιάδες άνθρωποι πίστεψαν ότι βρήκαν έστω και για κάποιους μήνες δουλειά, τώρα αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να πληρωθούν.
Τι δείχνουν όλα αυτά;
Ότι απλά για ακόμη μια φορά στήθηκε ένα σύστημα ώστε κάποιοι να εισπράξουν προμήθεια στην πλάτη ανέργων.
Με βάση το νόμο οι ΜΚΟ μέσω των οποίων θα γινόταν οι προσλήψεις σε 1.300 έργα θα έπαιρναν προμήθεια 5% του ποσού των 188 εκατομμυρίων.
Έτσι κάποιες ΜΚΟ ... φύτρωσαν μόνο για τον λόγο αυτό. Κάποιοι πούλησαν ... αέρα για ελπίδα στους ανέργους με μόνο σκοπό το χρήμα.
Πλέον είναι άγνωστο εαν και πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα καθώς το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να "κόψει" τις επιταγές από τη στιγμή που οι ΜΚΟ δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα ακόμη και τα απαραίτητα παραστατικά δαπανών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου