28.12.12

Ένα μεροκάματο για τα ...τέλη κυκλοφορίας - Κράτος για γέλια και για κλάματα !

Πάτρα:Απίστευτο χάλι σε τράπεζες και ΔΟΥ !
 Πανζουρλισμός επικρατεί απο το πρωί στις εφορίες και τα τραπεζικά καταστήματα της Πάτρας.!
Χιλιάδες αυτοκίνητα και φέτος θα μείνουν στα γκαράζ των ιδιοκτητών τους και στην Πάτρα, οι οποίοι σπεύδουν την τελευταία στιγμή να καταθέσουν τις πινακίδες προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που επικρατούσε όπως διαπίστωσε το thebest.gr μέχρι πριν απο λίγα λεπτά στις τράπεζες και τις εφορίες της Πάτρας.
Φανταστείτε ότι το πρωί η ουρά στην Γ' ΔΟΥ έφθανε μέχρι την είσοδο της εφορίας με το μέσο όρο αναμονής για τους ταλαίπωρους πολίτες να φθάνει ακόμη και τις 3 ώρες!!!
Εκατοντάδες συμπολίτες που περίμεναν την τελευταία στιγμή, άλλοι για να πάρουν λίγα χρήματα απο το δώρο των Χριστουγέννων, άλλοι απο τη σύνταξή τους, συνωστίζονταν στα τραπεζικά υποκαταστήματα της πόλης, δημιουργώντας τεράστιες ουρές που σε πολλές περιπτώσεις γέμιζαν ακόμη και τα πεζοδρόμια, προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή τις δόσεις της εφορίας.
Πολλοί ακόμη αναγκάστηκαν να χάσουν το μεροκάματο για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν σήμερα, προτελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου, τις εκκρεμμότητες με την εφορία ή τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν αποσυρθεί πανελλαδικά περισσότερες από 70.000 πινακίδες Ι.Χ. και παρουσιάζεται αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Υπολογίζεται ότι τις δύο τελευταίες ημέρες του έτους θα αποσυρθούν περισσότερες από 10.000 πινακίδες, οπότε συνολικά θα έχουν κατατεθεί στις εφορίες πάνω από 80.000 πινακίδες. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν κατατεθεί 76.370 πινακίδες.
Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που επικρατούσε το αδιαχώρητο στις εφορίες καθώς οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σχημάτιζαν τεράστιες ουρές στα γκισέ για την απόσυρση πινακίδων.
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για να διευκολύνει τους φορολογούμενους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη γίνει με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση.thebest.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου