27.12.12

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού -Αναμένεται πτώση θερμοκρασίας έως και 7 βαθμούς,

 Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων θα δώσουν τα επόμενα 24ωρα την θέση τους στις βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
 Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα θα έχουν εξαπλωθεί σε όλη την χώρα μέχρι το Σάββατο.
Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας έως και 7 βαθμούς, ενίσχυση της έντασης των ανέμων, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα των μετεωρολόγων τα φαινόμενα αυτά θα περιοριστούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και το 2012 αναμένεται να μας αποχαιρετίσει με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις ενώ η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, όπου και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και το πρωί τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ και το πρωί στα νότια τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη δυτική Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Παρασκευή στα δυτικά, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο, τα  Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου