31.1.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Παρουσία Οκτώ Μητροπολιτών η Γιορτή της Υπαπαντής

Με τη δέουσα λαμπρότητα και παρουσία 8 μητροπολιτών, εορτάζεται το ερχόμενο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, η Πολιούχος της Καλαμάτας, Υπαπαντή του Σωτήρος.
Στη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων, έχουν προσκληθεί και θα παραστούν, οι μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά, Ιωάννης.
Αύριο το απόγευμα,  θα τελεστεί στον μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννου.
Το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άρτης, Ιγανατίου. 
Η προσέλευση των επισήμων, θα γίνει στις 10,30 και θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας στις οδούς Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών και επιστροφή στον Μητροπολιτικό Ναό. Με αφορμή τον εορτασμό της Υπαπαντής, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης, σημείωσε:
 «Ο φετινός εορτασμός, συμπίπτει με άσχημες στιγμές που διανύει η πατρίδα και οι συνάνθρωποί μας. Ας επικαλεστούμε την μοναδική ελπίδα που απέμεινε στον άνθρωπο, το πρόσωπο της υπέρ Αγίας  Θεοτόκου και ας Την παρακαλέσουμε να μας χαρίζει υγεία και να μας ενισχύει την πίστη για ένα καλύτερο αύριο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου