7.3.13

Ένα τυπογραφικό κορίτσι από την Ελλάδα που εντυπωσίασε τους Γερμανούς

 Από Αναγνώστη
Ονομάζομαι Ξενούλης Ανδρέας, ζώ και εργάζομαι στην Αθήνα ως  graphic designer όντας συνιδριτής του δημιουργικού γραφείου Corn Studio. Kατάγωμαι από τη Μεσσήνη Καλαμάτας (εκ πατρός) για αυτό και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια τελευταία μας επιτυχία στον παγκόσμιο χώρο της γραφιστικής κοινότητας. 

Πρόκειται για μια δημοσίευση δουλειάς μας σε μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες και σημαντικότερες περιοδικές εκδόσεις στην ιστορία της παγκόσμιας γραφιστικής, στο γερμανικό περιοδικό NΟVUM.
Παράλληλα, είναι μακράν το πιο “φιλελληνικό” έντυπο του χώρου, αφού την τελευταία πενταετία έχει αφιερώσει άρθρα του σε αρκετά γραφεία της χώρας μας (ανάμεσά τους τα Chris Trivizas Design, G Design Studio, Beetroot, Poor Designers, κ.λπ.).

Σας παρουσιάζω το τελευταίο μου project μεταξοτυπίας το οποίο συνδυάζει τυπογραφία - εικονογράφηση και τεχνική αγιογραφίας.
Πρόκειται για μια τυπογραφική εικονογράφηση ενός κοριτσιού σχεδιασμένη εξ' ολοκλήρου από γράμματα και σημεία στίξης της Bodoni, ένα έργο εμπνευσμένο από τη θυληκότητα και τη γυναικεία ευαισθησία. Η Bodoni είναι μια serif γραμματοσειρά που πρωτοσχεδιάστηκε το 1798 από το Giambattista Bodoni (1740-1813) και ανέκαθεν αντικατόπτριζε το καλό γούστο, το κλασσικό, το κομψό και το διαφορετικό.Η επιλογή του χρυσού για το χρώμα είναι συμβολική. Ήθελα να αναδείξω την αρχοντιά και τη θυληκότητα του απεικονιζόμενου κοριτσιού, δίνοντας μια ξεχωριστή γυαλάδα στην επιφάνεια του χαρτιού. Αποφάσισα να τυπώσω 100 συλλεκτικά posters χρησιμοποιώντας την τεχνική της μεταξοτυπίας με χρυσό χρώμα. Σε κάποια από αυτά χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά μελάνια, χαρτιά και υλικά, εφαρμόστηκε κόλλα αγιογραφίας και τοποθετήθηκαν λεπτά φύλλα χρυσού 15 καρατίων, αλουμινίου και χαλκού*.  Όλες οι εκτυπώσεις είναι υπογεγραμμένες και αριθμημένες με πολλή αγάπη από τον καλλιτέχνη.




Δείτε  oλόκληρο το άρθρο εδώ:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου