9.3.13

ΒΟΜΒΑ-Παραιτήθηκαν οι Γ. Μέργος και Τ. Αθανασόπουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλε, με επιστολή του στον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα, ο καθηγητής Γεώργιος Μέργος.

Ο κ. Μέργος υπέβαλε την παραίτησή του λόγω εμπλοκής του ονόματός του στο θέμα με την ποινική δίωξη εναντίον της πρώην διοίκησης της ΔΕΗ και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του «η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών».

Νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου.


Εξάλλου, την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υπέβαλε ο Τάκης Αθανασόπουλος, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και η παραίτηση έγινε αποδεκτή.
Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Αθανασόπουλος επικαλείται ως μοναδικό λόγο την εμπλοκή του ονόματός του στην άσκηση ποινικής δίωξης για τη ΔΕΗ. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ. Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ' ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού».
Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, ο νέος υποψήφιος θα προταθεί το αργότερο έως τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου