7.3.13

ΠΑ.Σ.ΕΒΕ Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η του Μάρτη δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες.

Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους από την καπιταλιστική εργοδοσία και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οι αγώνες του παρελθόντος πρέπει να γίνουν φωτεινά παραδείγματα για τους αγώνες του σήμερα και τους αγώνες του μέλλοντος.

Να παραδειγματιστούμε και να εμπνευστούμε από τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας που το 1857 έδωσαν στη Νέα Υόρκη το δικό τους αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας.

Ο φετινός γιορτασμός της 8ης Μάρτη πρέπει να αποτελέσει εναρκτήριο λάκτισμα για την οργάνωση των κινητοποιήσεων με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι. Να σημάνει το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας. Να οργανωθούν μέσα από τα ταξικά σωματεία, μπροστά και στους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ, για την προστασία των ανέργων.

Η 8η Μάρτη θυμίζει πως η θέση της γυναίκας είναι στους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην αντεπίθεση με στόχο την αλλαγή τάξης που βρίσκεται στην εξουσία, για να καταργηθεί η ταξική εκμετάλλευση και να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση της ισοτιμίας.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ είναι σύμμαχη με το κίνημα για την ισοτιμία των γυναικών που αντιπαλεύει τα μέτρα που προσπαθούν να υφαρπάξουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στο όνομα της κάλπικης ισοτιμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου κεφαλαίου. Ιδιαίτερα οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες και μητέρες που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην ζωή τους και την δουλειά τους χωρίς, ουσιαστικά, κανένα δικαίωμα.



8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας - Όλοι και Όλες στη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο στις 7:00 μ.μ.



Γραμματεία ΠΑ.Σ.ΕΒΕ Ν.Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου